FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Наградите "Iantra Fly Fishing" са за принос в развитието на мухарския риболов в България.
Наградите са учредени през 2008 година - малко преди I-вия Национален Мухарски Събор.
Наградите се дават не на "по-по-най мухарите" в България, а на хората, които са споделили най-много знания през съответната година, защото лично аз си мисля, че точно споделянето на знания води до развитие на каквото и да било.

Ето го моя критерий - Tова не е награда за постигнати спортни успехи и прослава на България, не е за "най-големия" мухар в БГ, това е малко по-различна награда, нека има и такива - за тези, които полагат огромен труд да научат останалите като мен ... за тези, които снимат, разказват, пишат, превеждат, отново и отново без да се дразнят от едни и същи елементарни въпроси на поредния новобранец, който първо пита и после чете. Та ... такъв ми е критерия - дали крив или прав - ще видим нататък ... Росен Велев

Наградата Iantra Fly Fishing за 2019 година

http://flyfishing.iantra.com/fly-fishing/iantra-fly-fishing-awards/628-iantra-fly-fishing-2018

Наградите Iantra Fly Fishing за 2017 година

Наградите Iantra Fly Fishing за 2016 година - Константин Карагьозов

Наградите Iantra Fly Fishing за 2015 година

 

Христо Мурджеев - МунчоДанчо Савов

 Наградите Iantra Fly Fishing за 2010 година

Наградите Iantra Fly Fishing за 2009 година

 Наградите Iantra Fly Fishing за 2008 година

Цитати от приятели

" Веско Ранчев - Хасково Всичко това го пиша, за да изразя моето мнение за мухаренето като начин на риболов. Главното, което ми харесва е, че мухарят се стреми чрез имитации на естествената храна на рибата да я накара да клъвне. Не маловажно е и самото поднасяне на тази имитация. Аз се придържам изцяло към класиката на линията - мухарка с макара и навити бекинг, шнур, лидер и типет с муха.   "
Веско Ранчев - Хасково