FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Наградите Iantra Fly Fishing за 2016 година - Константин КарагьозовНосител на наградата "Iantra Fly Fishing" за съществен принос за развитието на мухарския риболов в България за 2016 e Константин Карагьозов!

Коцето е председател на пловдивския мухарски клуб "Майна Флай" и член на управителния съвет на Федерация на Мухарите в България. Приносът му за развитието на нашето хоби е неоспорим, но конкретния повод за тази награда е негово представяне като гост - връзвач на най-голямото европейско мухарско изложение - EWF в Мюнхен. Мухите, които той връзва са просто невероятни и определено е допринесъл страшно много за повишаването на имиджа на българското мухарско общество извън страната.

Цитати от приятели

" Веско Ранчев - Хасково Всичко това го пиша, за да изразя моето мнение за мухаренето като начин на риболов. Главното, което ми харесва е, че мухарят се стреми чрез имитации на естествената храна на рибата да я накара да клъвне. Не маловажно е и самото поднасяне на тази имитация. Аз се придържам изцяло към класиката на линията - мухарка с макара и навити бекинг, шнур, лидер и типет с муха.   "
Веско Ранчев - Хасково