FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Род-билдърството или изработката на въдици при нас не е толкова разпространено, както в Щатите или други европейски страни или както веднъж беше казал Бате Райко - "всеки втори американец върти в гаража си сопи". Малко по малко обаче и при нас започва да набира скорост и аз ще се опитам да ви убедя, че това въобще не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. При един род-билдърски проект вие можете сами да си изберете бланките и останалите компоненти, като марки, качество и вид, в зависимост от вашите предпочитания, можете да си изберете местата, на които да разположите водачите, можете да си направите подходящата форма на корковия грип, както и примерно да си изберете подходящите цветови комбинации на конците. Просто оставете всичко на вашите фантазии и на вашето разбиране за една сопа. Можете да адаптирате и тунинговате всички компоненти към вашите специфични нужди и предпочитания.
Много от вас сами си правят мухите с които ловят, повярвайте ми - удоволствието да бъдете на реката с мухарка в ръка, изработена изцяло от вас е просто несравнимо. Удоволствието да можете да кажете - "Тази сопа съм я правил АЗ !" Не се заблуждавайте обаче за цената - един род-билдърски проект не излиза по-евтино отколкото една фабрично изработена въдица, но ... "кеф цена няма!" ...
В тази част на сайта не претендирам за изчерпателност или за уникални знания и компетентност, просто тук ще прочетете за моето виждане по въпросите на род-билдинга и в частност за използваните инструменти при изработването на една въдица.

Уред за навиване на водачи (Rod Wrapper)

Стяга за коркови рингове (Cork Ring Clamp)

Епоксидни смоли - бавно-втвърдяващи - (Finishes)

Епоксидни смоли - бързо-втвърдяващи - (Epoxy)

Пили и шкурки (Reamers & Abrasives)

Ножици и ножчета (Razors & Knifes)

Четки (Brushes)

Чашки и бъркалки за смола (Mixing cups)

Хартиено тиксо (Masking Tape)

Лепило за върхови водачи (Tip-Top adhesive)

Спиртна лампа (Alcohol Burner)

Течност за запазване на цветовете (Color Preserver)

Уред за измерване на диаметри (Tip Gauge)

Китайски маркер (China Marker)