Род-билдърството или изработката на въдици при нас не е толкова разпространено, както в Щатите или други европейски страни или както веднъж беше казал Бате Райко - "всеки втори американец върти в гаража си сопи". Малко по малко обаче и при нас започва да набира скорост и аз ще се опитам да ви убедя, че това въобще не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. При един род-билдърски проект вие можете сами да си изберете бланките и останалите компоненти, като марки, качество и вид, в зависимост от вашите предпочитания, можете да си изберете местата, на които да разположите водачите, можете да си направите подходящата форма на корковия грип, както и примерно да си изберете подходящите цветови комбинации на конците. Просто оставете всичко на вашите фантазии и на вашето разбиране за една сопа. Можете да адаптирате и тунинговате всички компоненти към вашите специфични нужди и предпочитания.
Много от вас сами си правят мухите с които ловят, повярвайте ми - удоволствието да бъдете на реката с мухарка в ръка, изработена изцяло от вас е просто несравнимо. Удоволствието да можете да кажете - "Тази сопа съм я правил АЗ !" Не се заблуждавайте обаче за цената - един род-билдърски проект не излиза по-евтино отколкото една фабрично изработена въдица, но ... "кеф цена няма!" ...
В тази част на сайта не претендирам за изчерпателност или за уникални знания и компетентност, просто тук ще прочетете за моето виждане по въпросите на род-билдинга и в частност за използваните инструменти при изработването на една въдица.

Уред за навиване на водачи (Rod Wrapper)

Стяга за коркови рингове (Cork Ring Clamp)

Епоксидни смоли - бавно-втвърдяващи - (Finishes)

Епоксидни смоли - бързо-втвърдяващи - (Epoxy)

Пили и шкурки (Reamers & Abrasives)

Ножици и ножчета (Razors & Knifes)

Четки (Brushes)

Чашки и бъркалки за смола (Mixing cups)

Хартиено тиксо (Masking Tape)

Лепило за върхови водачи (Tip-Top adhesive)

Спиртна лампа (Alcohol Burner)

Течност за запазване на цветовете (Color Preserver)

Уред за измерване на диаметри (Tip Gauge)

Китайски маркер (China Marker)

Избрани рекламни съобщения за вас от Google