Fishing-Mania.com

Александър Въндев - PikeФорум за мухарски риболов, поддържан от Александър Въндев - Pike

Обърнете внимание ... на многото разнородна информация, споделяна от 2004-та година насам. Този форум е дал началото на всички последващи мухарски форуми, както се казва - "Всичко тръгна от тук ..."

Fishing-Mania.com - Форум за мухарски риболов, поддържан от Александър Въндев - Pike

 

Flyfisherman-bg.com

Д-р Мишо ПенковРади ПалазовФорум за мухарски риболов, поддържан от Ради Палазов и Д-р Мишо Пенков

Обърнете внимание ... на споделеният опит и съветите на едни от най-добрите риболовци с муха и шнур в България, подфорумите за връзване на мухи и родбилдинг, както и описаните излети.

Форум за мухарски риболов, поддържан от Ради Палазов и Д-р Мишо Пенков

 

Lurebg.com

Д-р Мишо ПенковИван Пигов

Мухарският сайт на Д-р Михаил Пенков
 

Обърнете внимание ... на поетапните снимки за връзване на мухи на Д-р Мишо, богата фото-колекция също негови мухи, огромната събрана информация за водните насекоми в България, както и на съветите в род-билдинга на Ванката Пигов

Lurebg.com

 
 

Muhatadnes5.wordpress.com

Д-р Константин Братанов"Мухата днес" - Личен мухарски блог на Д-р Константин Братанов - София

Обърнете внимание ... на "споделянето на всичко свързано и не чак толкова свързано с философията на това великолепно хоби". Няма как да не забележите и текстовете - аз лично не познавам друг човек, който може да пише като Д-р Косьо! А снимките - всички знаем, че са уникални!

 
 

Akulata.com

Радослав Кискинов - АкулатаМухарски сайт и форум на Радослав Кискинов - Акулата

Обърнете внимание ... на многото излети на Радо Акулата и компания, пълни с наблюдения, съвети и прекрасни снимки, както и на богатата колекция преводни материали от световно известни риболовци с муха и шнур. Форумът е добре развит и подреден,с  много полезна информация.

Мухарски сайт и форум на Радослав Кискинов - Акулата

 

Кriloffishing.com

Дани КриловЕдин от последните флай-фишинг блогове в интернет.

Обърнете внимание ... на риболовните приключения от близо и далеч. Големи реки, Големи риби, Големият Дани Крилов!

 

Stefan2s.blogspot.com

Стефан Стефанов - КазанлъкЛичен блог за мухарски риболов на Стефан Стефанов - Казанлък

Обърнете внимание ... на материалите тип "Направи си сам"! Определено има какво да се види!

Личен блог за мухарски риболов на Стефан Стефанов - Казанлък

Mankovflyfishing.com

Станислав Мънков"Mankov Fly Fishing" - Личен мухарски сайт на Станислав Мънков - София / Кембридж

Обърнете внимание ... на репортажите от излетите с муха и шнур на Стани от различни страни по света, както и особено следете мухите му - определено има какво да се види ...

"Mankov Fly Fishing" - Личен мухарски сайт на Станислав Мънков - София / Кембридж

 
 

Тhe5day.com

Найден Найденов - НациМухарски калейдоскоп, поддържан от Найден Найденов - Наци

Обърнете внимание ... на невероятното разнообразие на теми от мухарския риболов. Тук можете да откриете и най-новото, което се случва по света и у нас. Мухарският калейдоскоп се консумира най-добре със сутрешното кафе ...

Мухарски калейдоскоп, поддържан от Найден Найденов - Наци

 

Кefalbg.blogspot.com

Радослав РацовЛичен мухарски блог на Радослав Рацов - село Правда, Великотърновска Област

Обърнете внимание ... на излетите на Бай Радо по река Янтра, Росица и Лефеджа, в които са описани изключително добре уловистите мухи за кефал, тактиките и стратегиите при улова на не толкова лесните кефали-тупалки.

Личен мухарски блог на Радослав Рацов - село Правда, Великотърновска Област

В България сайтовете, посветени на нашето хоби не са много. Лично аз смятам, че всяка една статия, един описан излет, една споделена муха на български език е нещо много ценно и за това винаги съм подкрепял с каквото мога развитието на различни форуми и сайтове. Благодаря и на всички останали, които по-един или друг начин са допринесли за това, в момента да има какво да се прочете на нашия език.

От тук надолу пък съм представил с по няколко думи търговците, които предлагат продукти за риболов с муха и шнур в България. Пазарът ни е слаб и точно за това винаги съм предпочитал покупката от нашите търговци, отколкото от външните сайтове, защото това ще допринесе за тяхното развитие. Подкрепял съм ги през годините доколкото мога и ще продължавам да го правя по всеки възможен за мен начин.

Сподели

Цитати от приятели

" Веско Ранчев - Хасково Всичко това го пиша, за да изразя моето мнение за мухаренето като начин на риболов. Главното, което ми харесва е, че мухарят се стреми чрез имитации на естествената храна на рибата да я накара да клъвне. Не маловажно е и самото поднасяне на тази имитация. Аз се придържам изцяло към класиката на линията - мухарка с макара и навити бекинг, шнур, лидер и типет с муха.   "
Веско Ранчев - Хасково

Fishing-Mania

Александър Въндев"Fishing Mania" - Онлайн магазин на Александър Въндев - София

Фишинг-Мания е онлайн магазин с дългогодишно присъствие в интернет-пространството. Мухарската му секция е много общирна и предлага разнообразни продукти.

"Fishing Mania" - Онлайн магазин на Александър Въндев - София

 
 

BFC - Българска Мухарска Компания

BFC - Ники Семерджиев BFC - МаринBFC (Bulgarian Flyfishing Company) е първата българска мухарска марка, добре позната вече и в страни като Германия, Сърбия, Румъния и т.н. Всичко това се дължи на многогодишните усилия в правилната посока на Ники и Марин, които поддържат много високо качество на стоките и услугата, познато на голяма част от мухарите в България. 

Bulgarian Flyfishing Company

Официални дистрибутори на марките Sage, AirFlo, Redington, Shakespeare, Cortland, Hends, Tiemco и т.н. Серията продукти с марката BFC са с изключително отношение цена /качество и са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали колеги. Огромно внимание заслужават и бланките "NEXT", които са оддобрени отдавна от колегите-мухари не само у нас. BFC ежегодно отделят 1% от оборота си за зарибяване с балканска пъстърва!

Избрани рекламни съобщения за вас от Google

Mankov Fly Fishing

Станислав Мънков"Mankov Fly Fishing" - Онлайн магазин на Станислав Мънков - София

Стани Мънков е официален представител за България на марките Sonic - мухарски пръти с много добро качество за цената си, макари, шнурове, гащиризони и аксесоари, Lee Wolf - много качествени шнурове и изстрелващи глави (шутинг-хед-и), кутиите за мухи и инструментите на марката C & F. Предлага и огромна селекция продукти под собствената си марка MFF (още една българска мухарска марка) - макари, инструменти и аксесоари, много материали за изработване на  изкуствени мухи.

"Mankov Fly Fishing" - Онлайн магазин на Станислав Мънков - София

Хемингуей - Риболовна Бакалия

Иван Пигов"Хемингуей" - Онлайн магазин на Иван Пигов - София

Ванката Пигов работи отдавна своята "риболовна бакалия", както я нарича. Предлага богато разнообразие от внасяните у нас мухарски продукти, както и интересни сръбски изкуствени мухи.

"Хемингуей" - Онлайн магазин на Иван Пигов - София

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Най-големият в България развъдник на балканска пъстърва, откъдето се извършват почти всички зарибявания на пъстървовите реки у нас

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Bent Fishing

Наско Куртев"Бент Фишинг" - Онлайн магазин на Наско Куртев - София

Бент Фишинг са официален представител на марките Hardy, Greys, Scientific Anglers, Sert, Byron. Предлагат пълна гама от мухарски продукти - като се започне от прътите, макари, шнурове, облекло, куки, инструменти и материали за връзване на мухи и т.н.

"Хемингуей" - Онлайн магазин на Иван Пигов - София

Flyfishing-bg.com

Алекс Вулев"Flyfishing-bg.com" - Онлайн магазин на Алекс Вулев - София

Алекс Вулев е официален представител на марките JMC, RIO, Stroft, Veniard, Knapek, Richard Wheatley. Много интересни и разнообразни артикули, покриващи цялата гама мухарски продукти. 

"Flyfishing-bg.com" - Онлайн магазин на Алекс Вулев - София

Akulata Fly Fishing

Радослав Кискинов - Акулата"Акулата" - Онлайн магазин на Радослав Кискинов - София

Започнал работата си като изцяло мухарски онлайн магазин в момента в него можете да отгкриете продукти за всякакъв тип риболов. Мухарската част е разннообразна, с богат избор на изкуствени мухи, връзвани от Радо Акулата.

"Акулата" - Онлайн магазин на Радослав Кискинов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация