Fishing-Mania.com

Александър Въндев - PikeФорум за мухарски риболов, поддържан от Александър Въндев - Pike

Обърнете внимание ... на многото разнородна информация, споделяна от 2004-та година насам. Този форум е дал началото на всички последващи мухарски форуми, както се казва - "Всичко тръгна от тук ..."

Fishing-Mania.com - Форум за мухарски риболов, поддържан от Александър Въндев - Pike

 

Flyfisherman-bg.com

Д-р Мишо ПенковРади ПалазовФорум за мухарски риболов, поддържан от Ради Палазов и Д-р Мишо Пенков

Обърнете внимание ... на споделеният опит и съветите на едни от най-добрите риболовци с муха и шнур в България, подфорумите за връзване на мухи и родбилдинг, както и описаните излети.

Форум за мухарски риболов, поддържан от Ради Палазов и Д-р Мишо Пенков

 

Lurebg.com

Д-р Мишо ПенковИван Пигов

Мухарският сайт на Д-р Михаил Пенков
 

Обърнете внимание ... на поетапните снимки за връзване на мухи на Д-р Мишо, богата фото-колекция също негови мухи, огромната събрана информация за водните насекоми в България, както и на съветите в род-билдинга на Ванката Пигов

Lurebg.com

 
 

Muhatadnes5.wordpress.com

Д-р Константин Братанов"Мухата днес" - Личен мухарски блог на Д-р Константин Братанов - София

Обърнете внимание ... на "споделянето на всичко свързано и не чак толкова свързано с философията на това великолепно хоби". Няма как да не забележите и текстовете - аз лично не познавам друг човек, който може да пише като Д-р Косьо! А снимките - всички знаем, че са уникални!

 
 

Akulata.com

Радослав Кискинов - АкулатаМухарски сайт и форум на Радослав Кискинов - Акулата

Обърнете внимание ... на многото излети на Радо Акулата и компания, пълни с наблюдения, съвети и прекрасни снимки, както и на богатата колекция преводни материали от световно известни риболовци с муха и шнур. Форумът е добре развит и подреден,с  много полезна информация.

Мухарски сайт и форум на Радослав Кискинов - Акулата

 

Кriloffishing.com

Дани КриловЕдин от последните флай-фишинг блогове в интернет.

Обърнете внимание ... на риболовните приключения от близо и далеч. Големи реки, Големи риби, Големият Дани Крилов!

 

Stefan2s.blogspot.com

Стефан Стефанов - КазанлъкЛичен блог за мухарски риболов на Стефан Стефанов - Казанлък

Обърнете внимание ... на материалите тип "Направи си сам"! Определено има какво да се види!

Личен блог за мухарски риболов на Стефан Стефанов - Казанлък

Mankovflyfishing.com

Станислав Мънков"Mankov Fly Fishing" - Личен мухарски сайт на Станислав Мънков - София / Кембридж

Обърнете внимание ... на репортажите от излетите с муха и шнур на Стани от различни страни по света, както и особено следете мухите му - определено има какво да се види ...

"Mankov Fly Fishing" - Личен мухарски сайт на Станислав Мънков - София / Кембридж

 
 

Тhe5day.com

Найден Найденов - НациМухарски калейдоскоп, поддържан от Найден Найденов - Наци

Обърнете внимание ... на невероятното разнообразие на теми от мухарския риболов. Тук можете да откриете и най-новото, което се случва по света и у нас. Мухарският калейдоскоп се консумира най-добре със сутрешното кафе ...

Мухарски калейдоскоп, поддържан от Найден Найденов - Наци

 

Кefalbg.blogspot.com

Радослав РацовЛичен мухарски блог на Радослав Рацов - село Правда, Великотърновска Област

Обърнете внимание ... на излетите на Бай Радо по река Янтра, Росица и Лефеджа, в които са описани изключително добре уловистите мухи за кефал, тактиките и стратегиите при улова на не толкова лесните кефали-тупалки.

Личен мухарски блог на Радослав Рацов - село Правда, Великотърновска Област

В България сайтовете, посветени на нашето хоби не са много. Лично аз смятам, че всяка една статия, един описан излет, една споделена муха на български език е нещо много ценно и за това винаги съм подкрепял с каквото мога развитието на различни форуми и сайтове. Благодаря и на всички останали, които по-един или друг начин са допринесли за това, в момента да има какво да се прочете на нашия език.

От тук надолу пък съм представил с по няколко думи търговците, които предлагат продукти за риболов с муха и шнур в България. Пазарът ни е слаб и точно за това винаги съм предпочитал покупката от нашите търговци, отколкото от външните сайтове, защото това ще допринесе за тяхното развитие. Подкрепял съм ги през годините доколкото мога и ще продължавам да го правя по всеки възможен за мен начин.

Сподели

Цитати от приятели

" Жоро Стонов - ПловдивНека не слагаме каруцата пред коня. Да си действаме, колкото е възможно развитието на нашето хоби. Да споделяме и правим колкото се може повече хора съпричастни с него, щото тази сегрегация , в която се изпада е голям проблем според мен. Който има очи за красотата, ще види. Насила не става ...
    "
Жоро Стоянов - Пловдив

Fishing-Mania

Александър Въндев"Fishing Mania" - Онлайн магазин на Александър Въндев - София

Фишинг-Мания е онлайн магазин с дългогодишно присъствие в интернет-пространството. Мухарската му секция е много общирна и предлага разнообразни продукти.

"Fishing Mania" - Онлайн магазин на Александър Въндев - София

 
 

BFC - Българска Мухарска Компания

BFC - Ники Семерджиев BFC - МаринBFC (Bulgarian Flyfishing Company) е първата българска мухарска марка, добре позната вече и в страни като Германия, Сърбия, Румъния и т.н. Всичко това се дължи на многогодишните усилия в правилната посока на Ники и Марин, които поддържат много високо качество на стоките и услугата, познато на голяма част от мухарите в България. 

Bulgarian Flyfishing Company

Официални дистрибутори на марките Sage, AirFlo, Redington, Shakespeare, Cortland, Hends, Tiemco и т.н. Серията продукти с марката BFC са с изключително отношение цена /качество и са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали колеги. Огромно внимание заслужават и бланките "NEXT", които са оддобрени отдавна от колегите-мухари не само у нас. BFC ежегодно отделят 1% от оборота си за зарибяване с балканска пъстърва!

Mankov Fly Fishing

Станислав Мънков"Mankov Fly Fishing" - Онлайн магазин на Станислав Мънков - София

Стани Мънков е официален представител за България на марките Sonic - мухарски пръти с много добро качество за цената си, макари, шнурове, гащиризони и аксесоари, Lee Wolf - много качествени шнурове и изстрелващи глави (шутинг-хед-и), кутиите за мухи и инструментите на марката C & F. Предлага и огромна селекция продукти под собствената си марка MFF (още една българска мухарска марка) - макари, инструменти и аксесоари, много материали за изработване на  изкуствени мухи.

"Mankov Fly Fishing" - Онлайн магазин на Станислав Мънков - София

Хемингуей - Риболовна Бакалия

Иван Пигов"Хемингуей" - Онлайн магазин на Иван Пигов - София

Ванката Пигов работи отдавна своята "риболовна бакалия", както я нарича. Предлага богато разнообразие от внасяните у нас мухарски продукти, както и интересни сръбски изкуствени мухи.

"Хемингуей" - Онлайн магазин на Иван Пигов - София

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Най-големият в България развъдник на балканска пъстърва, откъдето се извършват почти всички зарибявания на пъстървовите реки у нас

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Bent Fishing

Наско Куртев"Бент Фишинг" - Онлайн магазин на Наско Куртев - София

Бент Фишинг са официален представител на марките Hardy, Greys, Scientific Anglers, Sert, Byron. Предлагат пълна гама от мухарски продукти - като се започне от прътите, макари, шнурове, облекло, куки, инструменти и материали за връзване на мухи и т.н.

"Хемингуей" - Онлайн магазин на Иван Пигов - София

Flyfishing-bg.com

Алекс Вулев"Flyfishing-bg.com" - Онлайн магазин на Алекс Вулев - София

Алекс Вулев е официален представител на марките JMC, RIO, Stroft, Veniard, Knapek, Richard Wheatley. Много интересни и разнообразни артикули, покриващи цялата гама мухарски продукти. 

"Flyfishing-bg.com" - Онлайн магазин на Алекс Вулев - София

Akulata Fly Fishing

Радослав Кискинов - Акулата"Акулата" - Онлайн магазин на Радослав Кискинов - София

Започнал работата си като изцяло мухарски онлайн магазин в момента в него можете да отгкриете продукти за всякакъв тип риболов. Мухарската част е разннообразна, с богат избор на изкуствени мухи, връзвани от Радо Акулата.

"Акулата" - Онлайн магазин на Радослав Кискинов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация