stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Рай, Райско, Райска, Джендем (Ад, пъкъл) - всички това са думи, които ще чуете по поречието на една река в Стара Планина. Всичко там е райско, но ако отидете през лятото ще разберете защо съм кръстил излетите "Между Рая и Ада". Хиляди хора и коли по бреговете, барбекюта, палатки, чалга, мръсотия и простотия - мила родна картинка, която само перото на моя приятел Мунчо би могло да опише подобаващо. Направих няколко излета там през миналата (2011) и един тази (2012) година и определено си хванах риби. В главата ми обаче постоянно забиваха Дио с Бляк Сабат и парчето им "Heaven And Hell". В повечето летни излети, както и в тазгодишния пролетен (снега още не беше се стопил по върховете) хванах маловодие, което естествено се отрази и на рибите - предимно по-дребнички - по педя, педя и малко. Лових ги през лятото на сухи мухи - любимите ми Роял Коучман парашут (Royal Coachman Parachute) и различни клинкхамърчета (KlinkHammer), а тази пролет - на френска нимфа - дълъг лидер и малки нимфички. При единия от летните излети предишните дни имаше страхотно проливни дъждове и на реката се личеше полегналата трева по бреговете и следите от високо ниво на придошлата река. Аз хванах момента на нормализиране на водата, вече бистра, но все още с малко по-високо ниво - перфектно за чешка нимфа и съответно тогава излязоха и малко по-добри риби, за които обаче ще трябва да ми вярвате, че съм ги хванал - не си носех кепа и понеже ловя без контри рибите се откачаха, когато ги отпуснех пред мен и ровех за фотоапарата. Тогава ловях с две нимфи, имитация на ручейник - Янтренска пупа и вариантът й. Ловейки си по реката стигах всеки път и до параклиса "Свети Пантелеймон" с ляковитото аязмо. С две думи реката е райско място, неслучило на хора ...

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Христо Мурджеев - Мунчо - Габрово Лови се идеално! Придвижване с патешко ходене и пълзешком. И по-къса мухарка. "
   Христо Мурджеев - Мунчо - Габрово

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация