FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Ревю на книгата от Калин Пенков (jeeves)

Името на Sylvester Nemes неизменно се свързва с т.нар. софт хакъл мухи. Dave Hughes нарича Sylvester Nemes софт-хакъл гуру, а книгата му The soft-hackled fly and tiny soft hackles е една от основните причини за възраждането на интереса към едноименните мухи и въобще кам класическите мокри мухи през последните 30-тина години. Sylvester Nemes прави първите си риболовни опити като момче именно със софт-хакъл мухи и е толкова привлечен от тях, че целият му опит през следващите годин е свързан с риболовът с такива мухи, а ентусиязмът му е заразителен.
Относно съдържанието на книгата – засегнати са всички аспекти на риболова с т.нар. софт хакъл мухи, като акцентите са върху презентацията, воденето на мухите и самите модели мухи и материялите за тяхната изработка. Книгата представя дългият опит на автора в риболовът с мокри мухи, предаден изключително увлекателно. Освен това големият интерес на Sylvester Nemes към софт-хакъл мухите го кара да се върне назад във времето чак до далечната 1496 г. в търсене на всички възможни източници на информация по темата – ползвани са множество референции към по-стари автори в подкрепа на конкретни тези, а приложеният списъкът с ползваната литература представя една пълна библиографска справка на всички значими книги по темата до днес /за съжаление повечето отдавна излезли от печат.
Относно мухите – книгата съдържа много обширна сбирка на софт-хакъл мухи, с много добри снимки на моделите и подробно описание на материaлите.
В полиграфско отношение книгата е без забележки – твърди корици, добра хартия, много качествени фотографии на мухите.
Бих я препоръчал горещо на всички, особено на тези които се интересуват от риболов на мокра муха. 

За мен лично точно това са покупките които безспорно си струват всяка стотинка и като си поръчам ги чакам с по-голямо нетърпение от всяка въдица или материал ... иначе откриването на топлата вода може и да е интересно занимание за някой, ма аз не си падам ... Калин Пенков (jeeves)

 

Цитати от приятели

" Калин Пенков - София За мен лично точно книгите са покупките, които безспорно си струват всяка стотинка  и като си поръчам ги чакам с по-голямо нетърпение от всяка въдица или материал ... иначе откриването на топлата вода може и да е интересно занимание за някой, 'ма аз не си падам ... "
Калин Пенков (jeeves) - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация