FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Първата ми среща и запознанството ми с Калин Пенков (Jeeves) се състоя на една позабравена сбирка на брега на река Марица през Септември 2004 година - тогава там направихме кръг от Спининг Лига "Стари Видри", но се посъбраха и доста мухари. Реално тогава аз освен с Калин се запознах и с много други личности, но за тях понататък. Още преди тази среща никът му по форумите в Интернет - Jeeves нямаше как да не ми направи впечатление, след като съм страхотен фен на Сър Пелъм Гренвил Удхаус и съм изчел всичките му книги ...

Калин е изключително пъстървов риболовец с много богат опит, който много често ми гостува по Янтра, особено когато всеки Октомври влезе забраната за пъстървите и се сети, че освен тях има още едни толкова привлекателни риби - расперите. При мен идва обикновено с един 9' #4 Скот и с една родбилдърска 7-ца за по-големите риби. Всеки път, когато ми е на гости научавам страшно много неща, като често успява да ме изненада и с наблюдения по "домашната" ми река. При последната ни среща през есента на 2008-ма ми "скри топката" с един безвъзлов преход от шнура към лидера, който ще се опитам и аз да покажа тук по-нататък, много удачен за ниски класове шнурове. Калин е човек, който постоянно чете и се развива, като последната зима се пусна и по пързалката на Род Билдинга - още първата му лично направена сопа е нещо изключително добро.

Ще си позволя да пусна и два цитата от него:

 

... добре са си мухите, не е толко важно да са перфектни, а да са по-често мокри ..аз много завиждам на приятелите ми които могат да връзват на маса в компания.. аз не мога - като почнат да ми дрънчат с разни шишета и се разсейвам .... и да знаеш, недостатъците на мухите можеш да ги разбереш само на реката - едва като видиш как стоят и как реагират рибите.. иначе винаги може по-добре - за мене това е причината да продължавам да връзвам, даже всяка зима си преглеждам кутиите и изхвърлям всички мухи в които виждам някъв недостатък, и мухи които съм смятал за прилични в началото на сезона вече не ме задоволяват /обикновено поне 100-тина отиват за рециклиране/... Поздрави на голямата река !!!
По-добре в ужасно време за риба, отколкото в хубаво време на тръстиката !

Първата ми среща с Калин на брега на река Марица през 2004 година - явно ми е обяснявал нещо за мухите си ...

И една от кутиите му с мухи, която снимах през 2007 година на брега на Дунава:


ozio_gallery_nano

 

 
 

Цитати от приятели

" Калин Пенков - София Oт ‘сички рибари най изтрещели са мухарите и сомаджиите, комбинацията от двете напра’о не ми се мисли ...   "
Калин Пенков (jeeves) - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация