Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


След повече от 10 години уговорки с моя приятел Любо Антонов (Lyubaka) за гостуване и риболов при него в Уисконсин Делс - моментът настъпи. Основната цел, която си поставихме бе моята мечта - риболовът на басове, както и улавянето на максимален брой различни риби с мухарката. Още с пристигането ме посрещнаха облаци и доста силен дъжд. Решихме по пътя за басовете да се спрем на един поток да проверим евентуално балканските пъстърви и сивените. Името на потока бе Dell Creek. Посрещна ни с много ниско ниво и въпреки присъствието на добри риби в потока - резултатът бе предрешен. Хванах няколко сивенчета и балкански пъстърви, както и тамошния кефал - Creek Chub. Естествено страшно му се зарадвах. Използвах малки стримерчета, които прекарвах през няколкото достъпни вирчета. 

Шеви-то, което ми дадоха да ползвам моите роднини-домакини - Любка и Николай в Чикаго и с което се отправих заедно с моя син Никола на пътешествието към Любака в Уисконсин:

Пред къщата на Любака, която стана наш дом за седмица:

За "Добре дошъл!" :

Dell Creek, където още с пристигането в дъжда хванах няколко сивенчета и американски кефали:

В съседното селце:

 


И филма за тази част от мухарското приключение в USA:

 

 
Сподели
contentmap_plugin

Цитати от приятели

" Данчо Савов - СофияВаденето беше инфарктно. За да го кепчосам, се наложи да държа кепа с две ръце, защото напора на струята беше ужасен. Наведох се, и потопих ръцете си до над лакът, а гърдите ми по чудо не загребаха вода. Реката щеше да ме отнесе, но-успях, от раз …
    "
Данчо Савов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация