stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Въпреки прогнозите за изключително студено и лошо време направихме един страхотен мухарски излет с Емо от Пловдив и Иван от Свищов отново на река Янтра при село Долна Студена. Кефалите си бяха там, хванах повече от 40 хубави риби, не липсваха и дублета (по една риба и на двете нимфи от линията). Как се ловят може да видите от предишния излет, който беше посветен изцяло на ноемврийските кефали. Срещу мен обаче имаше един колега, собственик на магазин в Бяла, който бе пуснал няколко тапи към изтичалото на вира. Имаше две неуспешни вземания, след което обаче успя и да хване две добри щуки. Веднага изоставих моите приятели кефалите. Защо не го направих още с първото отнасяне на тапата му не знам ... може би не ми се изтърваше питомното за да гоня дивото?! Набързо стъкмих щукарката - Guideline LPXе RS 11-ти клас и сложих един стример, на който много ме кефи изнесената червена опашка (оригиналът е на шотландецът DAVID WOLSONCROFT - DOODS). Слязох няколкостотин метра надолу по реката - човек трябва да си познава реката ако иска да хваща риби. Страхотно предимство при такъв риболов риболов носи неопреновия гащиризон, на който се радвам от няколко излета - при тази ниска вода достигам риби, които "седящите" риболовци по брега с тапите не могат да хванат. Няколко подавания на стримера и страхотно бурна атака съвсем близо до мен, която ме извади от унеса, съзерцаващ любимата река, обхваната от тишината на отиващата си есен. "Моя си" - първата ми мисъл, втората - "Щом веднъж си посегнала ще опиташ отново ...". Още няколко подавания и бе в кепа ... пак съм тръгнал с кепа, а не с грипа. Хубава борбена речна щука - 66 см, 2.200 кг. Ще има и още ...

   12.Ноември.2011

   П.П. Няколко снимки на стримери са от предишния ден от река Дунав

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Даниел Петров - София... по скоро ще имаш проблеми че ниския клас шнур няма да носи стримера, а стримера ще носи шнура ...
       "
   Даниел Петров - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация