FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Старите корита на село Петко Каравелово ... Учебният полигон ...

По тъмно, минаваме през Полски Тръмбеш, вземаме Емо, с когото се запознахме благодарения на форумите. Завежда ни на старите корита на Раданово, където досега не бях ходил. Местата изглеждаха страхотно, но за съжаление след двучасово мятане - аз и Емо с мухарките, Бисер и Иван със спинингите нямахме нито удар с изключение на едно дребно костурче на Емо на стримера.
Естествено решихме да прескочим и до съседното село - Петко Каравелово. Там корекциите са доста обрасли и държат достатъчно добро популация на щука - предимно дребна с редки по-добри екземпляри. Отново 2-часово мятане без удар. Докато не сложих белия стример и не се усетих, че щуката се беше свряла под килима от водорасли, достигащи до повърхността на водата. При почти всяко попадане на стримера в някое съвсем малко "огледало" в тях последваше удар и риболовът заприличваше на риболов със суха муха. Проблемът беше, че веднага след падането стримерът се заплиташе във водораслите и ударите бяха куци. Емо ми даде да пробвам и с едно попърче на Орвис, то се държеше страхотно благодарение на предпазителите на острието, но пък щуките си искаха беличкото. Обаче на повечето стримери (които оживяха) ще си сложа предпазители.
Все пак успях да излъжа едно щукле-писалка - около 30-35 см. Доста си поиграх и със всички налични стримери. По едно време около 14 часа се забеляза някаква ненормална активност, имах чувството, че щуката излезе от укритията си под водораслите за около половин час. Започнаха бесни атаки, аз успях да лепна още една писалка на оранжевия стример. Изтървах няколко дребни още и за съжаление изтървах и една доста добра. Ей това да ти се пори водата след стримера си е страшна работа! Водих я няколко метра и оная ощипа - явно не я бях ковнал както трябва. Въпреки слабия резултат съм доволен от излета - продължава да се натрупва инфо за риболова на щука с мухарка.
А, и успях да си сефтосам новия Байрон - 8-ми клас си е 8-ми клас. Тия дребните ги изкарвах като моркови, колко тона водорасли изкарах също не е истина, а при добрата щука се държеше страшно прилично!

13.Май.2006 

ozio_gallery_nano

Цитати от приятели

" Даниел Петров - София... по скоро ще имаш проблеми че ниския клас шнур няма да носи стримера, а стримера ще носи шнура ...
    "
Даниел Петров - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация