FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Началото на Октомври - прекрасно време и точен момент за риболов на добри распери по Янтра ...

   Този излет определено може да се нарече "Триумфът на новата муха", макар и да беше предшестван от такъв с прототипа й. Мухата е създадена, благодарение на упорството на Д-р Косьо да лови расперите със сръбската попова лъжичка, наблюденията на Калин върху стримерите, които "порят" повърхността, моите наблюдения върху стримерите, попърите и расперите, технологията на Димо и Бранко, върху полиуретана и които ми дадоха заготовките. Мухата е изключителна и тепърва ще й се разгръща потенциала!
   Мухата вдигаше, както се вдига и пъстървата распер след распер - от едно място извадих около 10 риби пред очите на един дядка спинингист, който бе тотално ошляпал мястото преди мен - аз не разчитах въобще на удар там. Просто търпеливо го изчаках да си скъса единствената блесна, след което му събрах очите с 10 класни риби смежду 30 и 50 см и трудно му обясних защо стават за ядене, а аз не ги ям - той след 5-тата риба каза - "Ааааа, ясно - то ти си се оял вече на риба като гледам как ги дърпаш ...". Звъннах на Димо, че риболовът е за камера, а тя беше в колата му. След разговора извадих още 5 риби от там. И след като се върнахме там с Димо, вдигнах един голям, който последва с метри мухата, но не я взе, след това имах атаки на два по-малки и накрая 60-сантиметровия определено ме изненада с атаката си по мухата. Последните кадри от филма "Двадесет дни по-късно" са от този излет. Ето и самия филм "Двадесет дни по-късно ..." :


   02.Октомври.2010

   Цитати от приятели

   " Д-р Константин Братанов Доближих се тайно.. почти с припълзяване до водовъртежа, който си бях нарочил още от брега и много внимателно се прицелих на границата с тихата вода.. Така се стреснах.. , че ми трябваха няколко минути за съвземане, за да мога що годе да подам прилично втори път.. Цялата струя мигновено след цопването се премести пред очите ми .. Какво беше това животно не видях, но усетих пълна изненада .. като ”водо-тресение” беше... Добре ,че бях все пак на 3-4 метра разстояние .. да не седна.. Второ подаване .. приблизително пак там.. Сега вече подготвен... засичам.. Йес!  "
   Д-р Константин Братанов - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация