FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Особенности на българският (интер)национален мухар - Владо Гетов Владо Гетов "Класикът" - Декември.2004

До всички които ги сърбят ръцете да пробват изработване на муи ама нямат инстументариум щот а) ги мързи да си купят, б) не им се дават пари, с) нямат излишни щот са разбили прасенцето - касичка за мухарка, шнур и макара!!
Прeдварително моля професионалистите да се смеят, но не злобно-ехидно, а с чувство и хумор!
Смеха да не притеснява тези които визирам като начинаещи !
1. Нямаме менгеменце - не е проблем! Вземете клещи, стиснете на ръба им куката (е все пак кука трябва да си купите, може и да я откраднете или да си я направите), не сериозно, стискайки здраво омотайте дръжката с тиксо, готово! Ако сте силни в ръцете и клещите са добри би трябвало да е закрепена здраво (ако нямате клещи използвайте патрона на дрелка, макар , че ако нямате клещи па имате дрелка значи сте ром, който я е откраднал ). Поставете клещите на ръба на масата и затиснете дръжката им с Война и мир - втори том!
2. Нямате конци и онази джиджавка за навиване? - нама а са пуашите!
Жената има макари с конци. Нямате жена? - няма проблем.. майка ви и тя е жена ... така намерихме конец, вземете химикалка (от разглобяемите) и прекараите конеца през нея (след като сте я разглобили де) да излиза от заостреният и край. Пъхнете някой болт в дупката на макатара да тежи (ако нямате болт разглобете нещо и си вземете, става и с патрон, ако сте притежател на законно оръжие), сложете на макарата ластик да не се развива. И тая уйовина (да ме прощават дамите!) вече я имате.
2. Сега микропорестата гума - (7кинта и кусур в магазина парче 10 на 5 см. - абе тия луди ли са в главите !!!) Слушайте внимателно - Отрязвате тънко с ножа от домашните си чехли - 1.50- 2 лв. от пазара (това сериозно - гумата е идеална за целта, то и без това тея чеелета карат по месец и то ако не ходите много с тях). Ако ви се услади, купете едни нови, тамън на рибата няма да й сълзят очите от миризмата на крака.
3. Перушина. Мразите убийството на пернати или много бързо летят и трудно се отстрелват с законно притежавано оръжие, абе не ви се намира. Ей тука много се лъжете , имате си и то в неограничени количества. Айде бе, нямате!! Ами възглавниците, я ги проверете! Вземайте цветни перца, е може и бели - великден наближава - топнете ги в боя за яйца (това само предполагам, че ще стане не съм го пробвал!)
Какво остана... а пинцети - те са малко специални ама..., правилно , нема страшноо! От горенамесените дами вземете "назаем"едни, знаете ги дет си скубят окосмението, така. После им навийте ластик така щото да са здраво "стиснати", като им бръкнете с нещо (м/у крачетата, моля без цинизми , и ги разтворите можете да щип-щибидидипнете прая на перцето).
Ножички - ми пак от дамите - тия за нокти (от скъпите за идеални)
Ко нямате още? Лепило, ами купете си или откраднете малко безцветен лак от някъде!
Залагам си главата че ще правите хубави мухи ако не сте съвсем несръчни!! 


Как да си набавяме необходимото, без да са налага да си го купуваме!

1. Никога не отказвайте ходене на гости (може и без покана ) у хора имащи домашни любимци! Винаги носете в себе си ножичка, слалпел гумени ръкавици, серум против бяс и готови реплики от сорта: не е ли му дълга козинката (перушината), сега късото е шик, ми кво му стана на завалийката, навярно само си е прерязало гърлото (шийката) !.....Помнете! -а) Не оставяйте отпечатъци (ДНК или слюнка) по обектите. б) Вземете достатъчно материял още първият път, може и да не ви поканят пак, а и ще бъдат подготвени. в) Не се събувайте и проучете добре възможните изходи за бързо измъкване!
2. Етно кръчмите са манна небесна - там има кожи от секви дзверове - муфлони, глигани, мечки и прочее дивеч. Обличайте се невзрачно, не привличайте внимание, освен ако не е с цел суматоха и паника - Пожар!!!Хлебарки! Глей кви прашки е наложила таа кака!.. Използвайте комплекта за гости внимателно, там доста очи гледат. Ако ви хванат поддържайте тезата: Аз за спомен от Вашето прекрасно заведение!; Тя жената ма накара! - може и да мине номера пред яките келнери, ако не - палете подметките !
3. Внедрете се в Ловните среди - намерете ловен форум и се представете за тучен гей, определете си среща с прецедателя на ловната дружинка - съблазнете го с комплимент - Малий кви засукани мустаци (педя дължина на космите по гърдите ми е критерия за мъж)! Подгответе се за вечерта - споменете му колко се възбуждате от перушина и кожи - необработени (Ако сте истински мухар няма да излъжете). Помолете го да ви остави в стаята му с трофеи (Мали муцка ко ш та напраа - Чакай ма в спалнята). Бързо набавете необходимото, сложете противокуршумната жилетка и гааазз....
3. Българското село - Отидете на гости на баба и дядо, потренирайте преди това къси спринтове и плонж - и така добре подготвени залавяйте сичко де щъка , кряка и снася яйца (дава мляко и сланина) ! Обяснете странното си поведение простичко - Кат дода на село и откачам !
4. Не отказвайте срещи с шивачки, тъкачки, килимарки, мокетаджийки.. - Възползвайте се от тях брутално - "туй е велико дело" - няма непозволени средства (как ш се оправяте с жената - ей туй измислете сами )
5. Носете си торбичка в куфарчето и без свян събирайте по улиците всичко, което сметнете за подходящо!

Помнете!
Тръгнали сме да развиваме идеята на този риболов до съвършенство - не само да хванеш риба с мухи които сам си направил, ами и направени с матереали, които сам си придобил/приспособил ,направо си мисля, че това може да се превърне в световно течение със здрав булгарски корен ! Ми то скромно погледнато туй е продължение на "И ний сме ли нещо на света". След време ще ни изучават в учебниците (по какво ли? ). 

Искренно ваш! 
Владо