FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

След толкова години само заплахи от моя страна, че ще му отида на гости и ще му "оскубя перушината" - най-сетне тази година се случи - изпълних заплахата си в буквален смисъл, а резултатът може да откриете в разликите между снимките от двата дни, през които му бях на гости както и от двете пълни торби вкъщи, на които няма да ви направя свидетели ... 

Шегата си е шега, но за мен беше безкрайно удоволствие да вляза в това кътче съхранило част от световната мухарска история. Тошо живее в краен квартал на Берлин - Шпандау, което някога явно е било отделно градче. Преди години в предишните си посещения съм го обикалял подробно - и стария център и цитаделата, заобградена отвсякъде с вода. Сега нямаше време за история и забележителности - те за мен в момента се намираха в неговия апартамент.

Ще обърна внимание с подробности ...

С подобно табло могат да се похвалят страшно малко хора - единици, между които е и Тошо - това е официално признание от EWF за цялостен принос - получава го само един човек на година и се връчва на официалната вечеря в събота по време на изложението. Лично съм присъствал на връчването на две такива табла и ужасно съжалявам, че точно през 2014 година, когато Тошо го е получил не присъствах на EWF-а ... На таблото са мухи от връзвачите, демонстриращи на съотвеното изложение и тук присъстват Роман Мозер, Гари Боргер, Бруно Пимпанини, Ервин Тибад (който ще видите на нашия събор тази година), Ханс Ван Клинкен. Йорг Шуфт, Гехар Лайбле, Ед Бер, Игор Станчев и много други.

Грамотата за почетен член на Европейската Флай Фишинг Асоциация (EFFA), която му връчиха на изложението Аквафиш във Фридрихсхафен през Март 2016:

Мислех, че отдавна ги е изхвърлил, но на стената стояха и моята скромна награда "Iantra Fly Fishing", както и скромния плакет, с който нашия клуб изказахме своята благодарност за уменията, които ни предаде и стана наш почетен член:

Календарът, издаден през 2008 година и в който на месец Май стои неговата Theo's May Fly - мухата, която той показва много пъти в България и обеща да покаже и на този събор. До календарът стои дърворезба, направена специално за него и подарена му от много възрастен негов ученик и на която пише на немски - "Най-важен е стопът !":

Рамката с мухи от неговите добри приятели Игор и Надица Станчеви (и които се надявам да гостуват на някой от нашите следващи събори):

Страхотни класически сьомгови мухи от майстор, на който за съжаление не запомних името и който не е вече между живите:

Стъклото и бамбука:

 

Снимката с Големия Мел Кригър, предполагам от срещата, когато е гостувал на техния клуб в Берлин:

Кепът, производство на Илиян, който аз подарих на Тошо на първата ни среща с него в Осеново през 2009 година:

Снимка за спомен между разговорите:

Като всяко друго нещо - машинката за пренавиване естествено сам си я е правил - много удобна и полезна:

Като се завъртиш настрани от бюрото - мухарските неща продължават, като част от тях отново са български от нашите събори:

Чашите от Момчил:

Ще завърша с няколко снимки от "мазето", където се правят много неща за въдици, инструменти за връзване и какво ли не. А какви дървета ми показа - де да можех да ги оценя ... Думите са излишни:

Наздраве на всички от Тошо, с 16 годишен сингъл малц отлежал в три вида бъчви ...

 
 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация