FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Това е нещо безумно вкусно и не познавам човек, който да не се е влюбил в тези чушки. Рецептата е стара като света, има я в много мои любими кулинарни блогове, както и се предлага по много кръчми. Ще я има вече и тук, за да мога лесно да я пращам на приятели вместо да я обяснявам цветно по телефона ...

 


Лютите чушки си ги подбирате по степен на лютивина - сортовете са много - шипка, рибка, румънка, халапеньо, скорпион, нага и т.н. Ползвате такива, които все пак могат да се пълнят и самите чушки са сравнително по-големи. Разделяте ги на две по дължина, като сцепвате и дръжката:

Почиствате чушките от семките,по желание и от жилите - при тази операция подхождайте внимателно, може да ползвате ръкавици, но при всички случаи гледайте да не докосвате нищо по тялото си, особено очите:

Може да използвате сирене по ваш вкус, извара или подобни. Аз в случая имам едно превъзходно овче сирене от "Гагови ниви" - Михалково, което си купих при последното състезание на Въча:

Напълвате чушките със сиренетo, а бекона нарязвате на тънки ивици:

Завивате чушките с по едно парче бекон и ги нареждате в плитка тава, която сте покрили с един лист хартия за печене:

Печете ги във фурна с вентилатор - да кажем на 180 градуса може би около половин час, но ги следете до готовност:

От тук нататък остава само да си изберете как ще ги употребявате ... може с ракия, с вино, с бира, като салата, като мезе или като основно ... няма такава вкусотия !

 
 
 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация