FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Д-р Косьо Братанов беше написал нещо за тези волфрамови тела на Аленко Франолич, където ги видях за първи път. После се оказа, че Тошо в Германия "съвсем случайно" познава г-н Франолич и когато пристигна в Русе от куфара му изпаднаха няколко пакета с ралични тела. Формите са за нимфи на майски мухи - два размера, гамарус, конхеди, очички за стримери тип клоузъри и т.н.

Освен предимството в теглото, което дават тези тела, явно са измислени за по-мързеливите връзвачи - ефекта на една добре вързана муха се постига с минимални усилия. Дори и нищо да не се добавя, а само с монтажния конеж да монтирате волфрамовото тяло и да го оцветите с маркер и лакирате - напълно достатъчно е! А вече ако се добави някоя власинка и малко дъбинг - нещата стават страшно бързо и много добре. Макар лично аз да не си падам по никакви заготовки тук ме привлича изключително много допълнително принаденото тегло, особено както в долния случай съм добавил и една волфрамова 4 мм глава на мухата - получава се нимфа, с която без проблем ще се слиза много бързо на всякаква дълбочина, особено при предстоящите след няколко месеца високи пролетни води.

 

 

Цитати от приятели

" Пенко Стоянов - СливенТази вечер, докато си правех микс... (дъбинг) за заешка нимфа констатирах, че може би за пръв път постигнах точно това което исках.... а именно идеалния цвят!!!   "
Пенко Стоянов - Сливен

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация