Последната част от подготовката на мухите за риболова в Щатите ... На събора си говорихме с Роман Мозер, че ще ловя басове в Америка и първата му дума беше "crayfish" - сладководен рак. Той има такъв модел, който съм виждал в списанието "Fliegenfischen", аз обаче направих друг вариант, използвайки начина на Коди за гръбчетата на скаридите и още няколко други идеи. Получиха се доста добри раци, ще видим как ще реагират басовете на тях ...

Crayfish

Crayfish

Crayfish

Има и едни други риби, които винаги са ми били мечта и след месец ще бъда толкова близо до тях, колкото никога друг път през живота си ... Направих си и класическите примамки за тях - "Cockroach". Ако вържа някоя от тях на края на линията да знаете, че познавате най-щастливия човек на земята !

Cockroach

И някакъв мой вариант в син цвят:

Cockroach

 
 
Сподели

Цитати от приятели

" Калин Пенков - София..аз много завиждам на приятелите ми които могат да връзват на маса в компания.. аз не мога - като почнат да ми дрънчат с разни шишета и се разсейвам .... и да знаеш, недостатъците на мухите можеш да ги разбереш само на реката - едва като видиш как стоят и как реагират рибите.. иначе винаги може по-добре - за мене това е причината да продължавам да връзвам, даже всяка зима си преглеждам кутиите и изхвърлям всички мухи в които виждам някъв недостатък, и мухи които съм смятал за прилични в началото на сезона вече не ме задоволяват /обикновено поне 100-тина отиват за рециклиране/..
    "
Калин Пенков (jeeves) - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация