Предстоят ми доста пъстървови излети и ако много от тях са у нас и риболовът поне в началото ще бъде с нимфи, то при предвидените излети в чужбина вероятно ще използвам и имитации на излюпващи се в момента насекоми (имърджъри), още повече че една от целите на тези посещения ще бъдат и липаните ... Направих си доста модели, тепърва ще връзвам и други. 

MP 43 - Marc Petitjean CDC MP 43 May Flies Emerger

Имържърът, вързан по рецептата на Марк Педижан:

И във леко променен вид и цвят - оригинално тялото, торакса, капачето на торакса и крилете се правят от едно единствено CDC перо, а тук съм направил торакса с дъбинг:

Pheasant Tail Emerger:

RS2 Emerger - Rim's Semblance 2, създадена от Rim Chung, в различни големини и цветове:

 


ozio_gallery_nano

 
Сподели

Цитати от приятели

" Христо Мурджеев - Мунчо - ГабровоЕдинствения човек, на който категорично трябва да се забрани да връзва мухи, или най-малкото да ги популяризира в публичното пространство, е Росен. Пресилено е креатурите му да се наричат "мухи" - това са откровени извращения и гаври с мухарството в неговата истинска същност. Мокетни платчета и пълнеж за възглавници би било точното определение. И уловът му е такъв. Да не говорим, че събота ме заплаши, че ще ми подари специална селекция стримери, ако отида в Русе. Добре, че успях да се скрия в навалицата и отървах "подаръка", който щеше да ме гори като жив въглен...
    "
Христо Мурджеев - Мунчо - Габрово

Избрани рекламни съобщения за вас от Google

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация