FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Георги Прасков или "Жоро от Самоков" е мой колега по професия - и двамата работим в идентични местни компютърни фирми, съответно в Самоков и в Русе. Преди 3-4 години започна да пише по мухарските форуми в Интернет (откъдето аз го помня), но след като е бил заринат от въпроси за реките, местата, вировете и т.н. съответно преустановява тази "форумна" дейност. Едва тази година имах удоволствието да се запознаем и да направим два съвместни риболова. Изключителен пъстървов риболовец с много богат 6-годишен опит (то и моят опит е 6-годишен, но не е прекаран по пъстървовите реки). При риболова използва сериозни сопи - 9' 5-ти клас Sage VT2 и 10' 6-ти клас Loop. Лови пъстърва по всички известни на мене начини - сухи мухи, нимфи, мокри, стримери и т.н. Леко се изумих от големината на стримерите му - предимно Зонкери, но може би 7-8 сантиметрови - почти се доближават до моите Дунавски стримери. Но явно и пъстървите, които търси с тях са си сериозни - има една максима, която аз следвам и която явно работи и при него - "Голяма примамка - голяма риба". Аз естествено използвах максимално съвместните ни излети и телефонни разговори за да натрупам липсващата ми информация за този риболов, за което съм му изключително благодарен. Полага огромни усилия в борбата с бракониерството по неговия край, като постоянно пуска и зарибителен материал в реките. Ако имаше повече хора като него, реките ни определено щяха да изглеждат по друг начин.

Ако желаете да погледнете скришом в кутиите му, пълни с реално уловисти модели - кликнете на снимката по-долу - Жоро каза - "Немаш грижи - пускай ги!"


ozio_gallery_nano

Цитати от приятели

" Калин Пенков - София Oт ‘сички рибари най изтрещели са мухарите и сомаджиите, комбинацията от двете напра’о не ми се мисли ...   "
Калин Пенков (jeeves) - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация