FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

VIII-ми Национален Мухарски Събор - 2016 - Вонеща Вода

 


Roman Moser Roman Moser Roman Moser

ГОЛЕМИЯТ РОМАН МОЗЕР ще бъде гост на нашия събор!

За Федерацията на Мухарите в България, а предполагам и за абсолютно всички обичащи риболова с муха и шнур в България е огромно удоволствие, че Роман Мозер прие нашата покана и ще гостува на предстоящият Национален Мухарски Събор през Юни във Вонеща Вода! Ще видим връзване на мухи и кастинг от най-висша класа директно от една от легендите на световното мухарство!

Роман Мозер през моят поглед - EWF 2013

Роман Мозер през моят поглед - EWF 2015

И една страхотна статия на Данчо Савов - "Големите - Роман Мозер"

 


Цени за резервации в хотел "Релакс Кооп" - Вонеща Вода за 17-19 Юни. При резервация е необходимо да се информират служителите, че сте участници в събора, за да могат да се ползват тези цени. Всички останали условия са описани подробно във файла.
 
 

Тошо АтанасовЕстествено съвсем логично е да започнем представянето на участниците в предстоящия събор с Големият Тодор Атанасов. Традиционно през последните 7 години той лети от Берлин специално за всяка една по-голяма организирана среща от нашето мухарско общество. Всички сме свидетели на себераздаването, с което всеки път той се включва и учи на кастинг и връзване ... БЛАГОДАРИМ ТИ, ТОШО! Очакваме те отново във Вонеща вода, този път през Юни!


Снимки на Тошо Атанасов от събора през 2015

 

 

 


Пламен Иванов от Плевен е един от най-добрите български връзвачи на мухарски прътове или т.нар. "родбилдъри". Изключителен перфекционист в работата по създаването им, всеки един прът излязъл от ръцете му е просто едно бижу, изпипано до последния детайл. Пламен не за първи път показва своите пръти и презентацията му на изминалия събор беше на срашно високо ниво - само можем да предполагаме с какво ще ни изненада през Юни ...


Снимки на Пламен от събора през 2015

 

 

 


Абсолютно традиционно на събора ще присъстват и най-добрите от добрите - BFC Fly Fishing (Bulgarian Flyfishing Company) - едни от първите с тяхната собствена запазена търговска марка, позната вече в много страни от Европа. Освен продуктите с марките BFC и NEXT, на събора те ще представят и всички останали дистрибутирани от тях брандове - мухарски пръти, макари и шнурове на Sage, Redignton, Airflo, гащиризони и обувки, куките на Tiemco, както и огромния избор материали за връзване на Wapsi i Hends ! много мухарски пръти, комбинирани от макари с шнурове за тестване, представяне на новите продукти за връзване на фирмите дистрибутирани от тях, както и всички продукти със собствената им търговска марка BFC, . Знаем как се представят всеки път Ники и Марин, ще ги очакваме с огромен интерес !

 

Снимки на BFC от събора през 2015

 

 


Илиян ТрифоновИлиян Трифонов - Плевен - Най-добрият майстор на кепове у нас !

Илиян отново ще участва на предстоящия Национален Мухарски Събор със страхотните кепове, които прави. И през Юни всички ще имат възможност на живо отново да ги видят, разгледат и изберат, а Илиян каза, че ще е и много по-подготвен от миналата година - очакваме изненади!

Снимки на Илиян Трифонов от събора през 2015

 

 

 

 


Бент ФишингЗа всички нас - посетителите на събора ще бъде удоволствие присъствието на още една водеща фирма, която предлага мухарско оборудване на световни лидери - БЕНТ Фишинг ! Наско Куртев и компания не са вземали участие в съборите от Орешак-2009 и лично аз много се радвам, че приеха поканата на организаторите на Националния Мухарски Събор и ще можем да видим на живо във Вонеща Вода много нови продукти на Харди, Грейс и Байрон.

Снимки на Бент Фишинг от събора през 2015

 

 


ФилстарЗа втори път официално на Национален Мухарски Събор ще участва и една от най-големите риболовни компании в България - Filstar ! Те разшириха гамата от продукти за мухарски риболов с много артикули - новина, която само можем да адмирираме ! На техния обособен кът ще може да откриете много нови продукти на най-силната им мухарска марка - Snowbee - новите шнурове, кутии за мухи, състезателни кепове, облекла и т.н.

Снимки на Филстар от събора през 2015

 

 


Много от нас помнят страхотните лекции на Бате Райко Загоров от съборите в Орешак през 2009 и 2010 година. Миналата година черна котка (по-скоро спукан магистрален водопровод) му мина път и не успя да присъства. Шест години по-късно след последната си лекция - Бате Райко отново ще участва в Националния Мухарски Събор - този път с лекцията подготвена за миналата година на тема - "История и любопитни факти за големите световни производители на мухарски пръти" - Харди, Сейдж, Орвис, Уинстън ... 

 

 

 


 
 
 
 
 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация