Единият от трите дни, които бяхме определили за риболов след EWF 2016 по стечение на обстоятелствата трябваше да бъде на река Ишлър Ахе, която излиза от езерото Волфгангзее (Wolfgangsee), на брега на което бе и градчето, в което бяхме отседнали - Щробл (Strobl). Реката е дълга около 10-15 км и се влива в Траун при град Бад Ишл, като участъка за риболов е 3-4 км точно преди вливането. Освен пъстърви този участък държи много едри кефали и бели мрени, които са често срещани в бистрите реки на Австрия. Самият участък доста се разминава от понятието ни за красива пъстървова река - поради факта, че е в град е ограден с диги, коритото предполагам също е коригирано, има бентове със изключително добре изградени рибни проходи, а за укрития на пъстървите са поставени тук там из реката много големи канари. Много добре направено, но въпреки красотата на австрийските къщи (добре се виждат по снимките) обстановката си бе леко градски стайл. А за наше съжаление се изля и страхотен дъжд, който всигна нивото на реката с поне метър и всичко излеждаше безкрайно песимистично. Ние с Кънчо бяхме преживяли подобни ситуации преди две години в Босна, останалите от групата също решиха да въпреки дъжда да прекараме деня на реката. Хванахме някакви риби - предимно американки, някой и друг кефал, на Стани Мънков нещо много сериозно му сгъна пръта, но за съжаление се откачи и въпреки че към края на дена дъжда бе спрял, а реката почти се беше върнала в коритото - не успях да прилъжа нещо по-сериозно въпреки всичкото ми упорство.

В този репортаж освен направените от мен снимки съм използвал и снимките на Наталия Борисова и Станислав Мънков, за което им изказвам огромната си благодарност!

ozio_gallery_nano

Сподели
contentmap_plugin

Цитати от приятели

" Д-р Михаил Пенков Виждал съм събиращи по повърхноста пъстърви като майските мухи ги пропущаха съвсем отчетливо и в същото време показваха муцуни и вземаха микроскопични черни мушици.... Косьо е много прав за успех с малки черни модели в такива моменти - бъзери, гнатове, бибио ... както искате ги наричайте. "
Д-р Михаил Пенков - София

Избрани рекламни съобщения за вас от Google

Риболовен календар за 2017 година

 • Откриване на пъстървовия риболов

  През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

 • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

  За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

 • Риболов на река Траун в Австрия

  Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

  В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

  Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

 • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

  Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

 • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

  Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

 • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

  Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

 • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

  Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

 • Сьомги в Анлия / Шотландия

  Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

 • Дунавски пъстърви в Словения

  Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

+ -

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация