stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Вятър замита стъпките ни – първо страстите, после времето ни поглъща. Съгради се тази чешма, защото камъкът е по-траен от нас, а водата – вечна ...

   За тези думи от чешмата в Етъра си спомних, когато уморени след няколко километра по една планинска река в края на излета спряхме пред една чешма. От вековете датира традицията, според която добрият човек трябва да остави на поколенията нещо, което да им напомня за него и след него. Тази чешма е съградена от брата на дядото на Стани Мънков и както пише на самата нея - "От любов към природата!"
   Този път вятърът ме отнесе в Планината (обожавам Планината) в изключително приятната компания на Христо Мурджеев (Мунчо), Бранко и кучето Макс, което е и основен герой по много от снимките. Излетът започна естествено доста рано, предполагам за ужас на Мунчо - още с изгрева бяхме много близо до реката. А реката беше прекрасна - висока, което е нормално за времето и за снега, който се виждаше по от време на време показващите се върхове. Студена, кристално бистра и дълбока - предполагаща хубав риболов на нимфа. Но само предполагаща ... минавайки няколко километра срещу течението с Мунчо нямахме и сторване, въпреки упорстването, перфектните места и смяната на различни нимфи (макар моето мнение да е, че нимфата по такива реки няма значение). Почудвахме се, почесвахме се - чак толкова слаби риболовци не сме, но може и да се надценяваме. Бърз телефонен разговор до Мънков, който в момента се подвизаше по Драговищица (прекрасна река) и дръпнахме още нагоре. Нещата започнаха да си идват на мястото като за останалия около час преди да тръгнем обратно успяхме да си хванем по 4-5 прекрасни диви шарени балканки, които осмислиха и целия излет. За мен успешните нимфи бяха заешки на 8-ци Кнапек, при Мунчо - фазанови, но аз хванах и на по-малките нимфи от тандема, което продължава да ми доказва тезата от по-горе. За по-долния участък и липсата на кълвино по него причините ще ги търсим след още някой и друг излет по тази невероятна река, при която ще се върна скоро със сигурност!

   30.Април.2012 

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Богомил Стефанов - София Тая вода мирише на 40-ки..............
     "
   Богомил Стефанов - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация