Тази година за пореден път откривам пъстървовия сезон - нещо не толкова типично за мен с оглед на това, че пъстървата далеч не ми е основен и единствен обект за риболов и поради тази причина аз не закривам и не откривам сезони - винаги има риболов - целогодишно. Но срещата с много приятели от цяла България определено си заслужава "откриването на пъстървовия риболов". Миналата година бяхме на откриването организирано от Федерацията на  река Искрецка, тази година се събрахме голяма група от Велико Търново, Шумен и Русе на река Златна Панега - една от най-добрите български пъстървови реки и идеална за риболов през студените месеци поради факта, че е карстова и с постоянна температура и ниво. Отделно и през двата риболовни дни, макар и делнични се срещахме с още много приятели от София. Отседнахме естествено традиционно в любимата ни къща за гости "Контрасти" в село Петревене. Риболовът започна добре още със стъпването ни на реката към 10 часа в понеделник (01.Февруари). Пъстървите бяха активни до обяд и вземаха подаваните им нимфи, без голямо значение от техния вид, защото в групата бяха уловени риби и на заешки нимфи, фазанови нимфи, ручейници и т.н. Определено бе успешен ден, защото и много риболовци, неловили пъстърви на нимфи успяха да запишат добри резултати и като брой и като големина. Прекарахме едни страхотни два дни по реката с много приятели и достатъчно риби. Моите снимки от това откриване на сезона са смесени със снимките на Наталия Борисова, която и през двата дни бе плътно до нас и запечатваше хубави моменти.

ozio_gallery_nano

Сподели
contentmap_plugin

Цитати от приятели

" Бате Райко ЗагоровОгин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса ... "
Бате Райко Загоров - София

Избрани рекламни съобщения за вас от Google

Риболовен календар за 2017 година

 • Откриване на пъстървовия риболов

  През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

 • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

  За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

 • Риболов на река Траун в Австрия

  Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

  В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

  Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

 • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

  Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

 • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

  Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

 • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

  Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

 • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

  Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

 • Сьомги в Анлия / Шотландия

  Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

 • Дунавски пъстърви в Словения

  Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

+ -

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация