stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Тази година пролетната дилърска среща на Brother за мое огромно щастие се проведе в полите на Централен Балкан. След пристигането със семейството в петък в ранния следобяд естествено реките ме привличаха неудържимо, но прогнозите за времето отново не бяха добри (пусти карък). Тръгнах да обикалям притоците по които преди години бях хванал първите си шарени риби на суха муха, но те ме посрещнаха леко замътени, което ме принуди да се откажа от идеята за сухи мухи. Още повече, че и облаците над мен бяха много сериозни, като не след дълго загърмя и заваля. Все пак между гръмотевиците успях да топна нимфите в няколко реки, но единствения ми успех бе един лаком пръскач, което все пак ми подсказа, че схемите ми работят.

   На другия ден реките вече се бяха изчистили, времето беше страхотно, отново обиколих няколко реки, този път със сухите мухи, но за съжаление рибите (ако ги има) не ме отразиха въобще - тотално капо. Аз знам, че тези реки са зле откъм популация на балканка и постоянно са тормозени, но да нямам нито едно вдигане ...
   Явно с дивите риби успехът не мислеше да ме споходи. И така минах на вариант "Б" - американки. Съвсем "случайно" семинарът ни съвпадаше по време и място с третия кръг от републиканското по спининг. Виждайки се вечерта с отбора, приятелите ми от клуба ми казаха къде има 15 американки, останали от тях от тренировката преди първия ден от републиканското. Спретнах си една схема - "френска нимфа", но имайки впредвид, че лових с половината от схемата си беше чиста "чешка нимфа". В състезателно темпо за два часа успях да локализирам мястото с рибите (все пак не знаех къде са "секторите") и да набода шест от тях - три извадих, две изтървах и една ми скъса - резултат доста приличен за мен. Ползвах нимфи на кука Кнапек без контра, номер 8 (тотално състезателен риболов) - с ярка оранжева глава - определено бяха предпочитани от по-естествените имитации.
   Следващата нощ паднаха страхотни порои, реките вече не ставаха за нищо освен за екстремен рафтинг ... Добрата новина от деня обаче беше спечелването на Републиканското първенство от нашия клуб - Спининг Клуб "Стари Видри".

   19.Юни.2010

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Станислав Мънков - София Ще бъда максимално кратък... много яко си изкарахме със Стоян... определено ми вървеше този ден - хванах две страхотни риби за сега, имам снимки само на едната, щото още не са ми пратили на другата. Понеже нали знаете как е - като забравиш апарата и като забравиш кепа и така става!   "
   Станислав Мънков - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация