stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Тази година пролетната дилърска среща на Brother за мое огромно щастие се проведе в полите на Централен Балкан. След пристигането със семейството в петък в ранния следобяд естествено реките ме привличаха неудържимо, но прогнозите за времето отново не бяха добри (пусти карък). Тръгнах да обикалям притоците по които преди години бях хванал първите си шарени риби на суха муха, но те ме посрещнаха леко замътени, което ме принуди да се откажа от идеята за сухи мухи. Още повече, че и облаците над мен бяха много сериозни, като не след дълго загърмя и заваля. Все пак между гръмотевиците успях да топна нимфите в няколко реки, но единствения ми успех бе един лаком пръскач, което все пак ми подсказа, че схемите ми работят.

   На другия ден реките вече се бяха изчистили, времето беше страхотно, отново обиколих няколко реки, този път със сухите мухи, но за съжаление рибите (ако ги има) не ме отразиха въобще - тотално капо. Аз знам, че тези реки са зле откъм популация на балканка и постоянно са тормозени, но да нямам нито едно вдигане ...
   Явно с дивите риби успехът не мислеше да ме споходи. И така минах на вариант "Б" - американки. Съвсем "случайно" семинарът ни съвпадаше по време и място с третия кръг от републиканското по спининг. Виждайки се вечерта с отбора, приятелите ми от клуба ми казаха къде има 15 американки, останали от тях от тренировката преди първия ден от републиканското. Спретнах си една схема - "френска нимфа", но имайки впредвид, че лових с половината от схемата си беше чиста "чешка нимфа". В състезателно темпо за два часа успях да локализирам мястото с рибите (все пак не знаех къде са "секторите") и да набода шест от тях - три извадих, две изтървах и една ми скъса - резултат доста приличен за мен. Ползвах нимфи на кука Кнапек без контра, номер 8 (тотално състезателен риболов) - с ярка оранжева глава - определено бяха предпочитани от по-естествените имитации.
   Следващата нощ паднаха страхотни порои, реките вече не ставаха за нищо освен за екстремен рафтинг ... Добрата новина от деня обаче беше спечелването на Републиканското първенство от нашия клуб - Спининг Клуб "Стари Видри".

   19.Юни.2010

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Жоро Стоянов - ПловдивИ да - не са толкова удобни местата. И да , рибите не са под местната кръчма(Алас ли беше). И да - иска си ставане ранко, щото като мине някой преди теб ,и край с магията на мухарския риболов. И да, иска си бъхтане по камънаците и залягане в храстите, щото рибите са на успокоителни!
   Само, че тези неща на нас не ни пречат, щото сме БОЛНИ НА ТЕМА РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА, И НИКОГА НЕ СМЕ ГО КРИЛИ!!!
     "
   Жоро Стоянов - Пловдив

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация