stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Въпреки ужасяващите метеорологични прогнози за лошо време, дъжд и гръмотевични бури, с Димо Русев успяхме да направим един разкошен пъстървов излет в Стара Планина. Напук на метеоролозите времето в планината беше много приятно, тихо и в повечето време слънчево. Реката - като типична река в Стара Планина - малка и изключително трудна за риболов - напълно непозната и на двама ни. Въпреки това се представихме добре с по 15-тина риби - балканки по 20-25 см и по-малки американки. Аз почти през цялото време лових с Роял Коучман Парашут, Димо беше заложил на микромохикана. Тази година още не бях ловил пъстърви на суха муха и си припомних голямото удоволствие да виждаш как красивите риби се вдигат по плуващата муха, след което започват пируетите. Въпреки, че лових изключително само без контри имах една единствена изпусната риба и то защото й позволих да слезе по едно малко водопадче от едното вирче в другото. За сметка на това рилийза, когато няма контра се прави с лекота. Люпеха се огромно количество малки каменарки, малки ручейници и големи майски мухи - успяхме да посъберем и малко материал за текущото изследване на водните насекоми. На слизане от планината, в ниското вече разбрахме какво означава лошо време - ужасяващ дъжд, който за щастие явно изпреварихме този ден. Пътьом навръщане се отбихме и при Бай Ради и съпругата му в село Правда, които ни посрещнаха по типичния за тях невероятно гостоприемен начин, но това вече е тема за друг материал. Снимките от излета станаха що-годе прилични и си позволявам да ви ги представя.

   23.Май.2010

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Жоро Стоянов - ПловдивИ да - не са толкова удобни местата. И да , рибите не са под местната кръчма(Алас ли беше). И да - иска си ставане ранко, щото като мине някой преди теб ,и край с магията на мухарския риболов. И да, иска си бъхтане по камънаците и залягане в храстите, щото рибите са на успокоителни!
   Само, че тези неща на нас не ни пречат, щото сме БОЛНИ НА ТЕМА РИБОЛОВ НА ПЪСТЪРВА, И НИКОГА НЕ СМЕ ГО КРИЛИ!!!
     "
   Жоро Стоянов - Пловдив

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация