stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Едит страхотен мартенски излет отново по река Златна Панега. Както и на откриването на пъстървовия риболов идеята ни бе с Кънчо да направим двудневен излет през делнични дни. Към нас се присъединиха отново Бранко и Еми, Краси от Плевен, Вальо и Мето от Шумен, а Данчо Савов със сина си и Жоро Мутафчийски дойдоха за сбирката вечерта. На реката пък отново срещнахме Стани Мънков, Владо Гетов, Ванката и Пламен от Плевен - все стари приятели, с които срещата винаги е много повече от удоволствие. Като цяло риболова беше слаб, с редки и дребни балканки. За мен беше страхотен кеф, че Краси постигна успех в този риболов и тази негова риба ми вдигна адреналина много повече от моите две 50-ки. Прекрасни половин-метрови риби, които успях да прилъжа от едно и също място в растояние на няколко часа, а между тях Кънчо успя да извади една 40-ка също от там. Мястото е познато на повечето риболовци, които посещават редовно Златна Панега - точно над плиткажа в края на село Румянцево (над култовото кръчме "Ариана"). Там в реката има образуван един "канал" от страната на пътя с дълбочина около метър и половина, а в другата половина реката е идеална за газене. По този начин може с "чешка нимфа" да се облавя дългия около 100-тина метра дълбок улей в реката, който за никого не е тайна, че държи добри риби. Реално и двете 50-ки ми взеха нимфата в началото на канала - там, където той започва да става дълбок. Лових с две нимфи, като едната от тях беше с повече волфрамови глави и с типет/лидер 0.16 мм - успявах да сляза по най-бързия начин на точното място. Нимфите, който рибите взеха бяха светло бежави, с по-тъмно кафяв главогръд на 10-ми номер джигови куки Дохику. Нимфовата ми пръчка 10 фута 3-ти клас с бланки NEXT за пореден път доказа, че се справя прекрасно с големи риби (след това се прояви и в Австрия) - въпреки борбеността на тези диви балканки успявах да ги задържам близо до себе си и да не им позволявам да се движат много, отделно се притеснявах и от втората нимфа, защото при риболов с две нимфи много често се изпускат риби поради закачане на свободната нимфа. Това обаче не се случи и двете риби след съответната борба бяха докарани до кепа. След риболова вече приятелите започнаха да се шегуват, че на въпроса "Какво хвана?" трябва да отговарям с израза "1 метър риби" ... Вечерта вече с Данчо и Жоро си беше традиционно култова с муховръз, вицове, маси, разкази за големи риби и за предстоящи планове ...

   П.П. Част от снмките са на Наталия Борисова - Велико Търново - Благодаря, Натали!

    

   Сподели
   contentmap_plugin

   Цитати от приятели

   " Бате Райко ЗагоровОгин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса ... "
   Бате Райко Загоров - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация