stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Старите корита на река Янтра при село Петко Каравелово (бивше име - Сашево) - там преди години при няколко поредни излета бях хванал първите си щука на муха. Изключително интересна екосистема, която винаги много съм обичал, но за съжаление вредното въздействие на хората там е значително. Миналата година търновския мухарски клуб бяха ловили много добри червеноперки там и съвсем естествено тази година решихме заедно да посетим любими преди години места. Страшно обичам разнообразния риболов и след последния излет на Панега, навръщане от командировка в София, с няколко бързи пъстърви, риболовът на червеноперки отново ме очарова. Тези риби са съвсем нормален обект на риболов с муха, вземат мухи и от повърхността, вземат много добре мокри мухи, както гонят и много малки стримерчета. Риболовът е атрактивен, а конкретно този ден се допълваше от два лебеда, които бяха покрай мен постоянно. Лових предимно с мокри мухи, които леко придвижвах под повърхността на водата, лових и с малки бръмбарчета, но червеноперките според мен леко се затрудняват да вземат повърхностните примамки и затова преминах на мухи, на които главогръда е от микропореста гума, но недостатъчен да я държи на повърхността. Лекото цопване във водата беше достатъчно да привлече вниманието на рибите, които стояха по укритията си в тръстиката (там има и достатъчно щуки) след което успяваха да вземат мухата под водната повърхност. Корекциите се газят на много места, въпреки тинята и водораслите, някъде почти до гърдите, но по-добрите риби успяхме да хванем точно на границата с тръстиката, което е съвсем логично. Риболовът с изкуствена муха и шнур на червеноперките е много интересен, особено в момент, в който щуките са забранени, защото по друго време въдицата ми в ръцете щеше да е различна. Лових с пръчката ми за пъстървов риболов на нимфи - 3-ти клас, бланки NEXT, което допринесе за максимално удоволствие от уловените риби.

   Филмът, който направих набързо от този излет:

   13.Април.2014

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Найден Найденов - НациТози излет доказа за пореден път, че не бройката на хванатите риби определя удоволстивето от мухарене!
       "
   Найден Найденов - Наци - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация