FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


Имах безкрайното удоволствие да прекарам 8 дни във Флорида в Нейпълс - град на брега на Мексиканския залив. Къщата на моите най-близки роднини се намира в ето такъв квартал ("камюнити"):

 От басейна на къщата се излиза директно на езеро, което е вътрешно за няколко къщи:

Когато не бях на риболов в океана се забавлявах на езерото - въпреки окосените ливади и подредени градини екосистемата на езерото бе на ниво (доста се озъртах в началото да няма и някой гладен алигатор ... wink ). Имаше много водоплаващи птици:

А всяка сутрин бяхме на риболов заедно с една видра, която ме допускаше доста близо до себе си. Отделно тя определено ловеше и повече риби от мен wink :

В езерото имаше различни риби - естествено блугилите ("Bluegill" - вид слънчеви риби):

Естествено имаше и басове, макар и да не хванах някакви трофейни екземпляри определно ми доставяха удоволствие, експлоадирайки на попърите ми:

Най-интересното се случи още на втория ден - взе ме някаква непозната за мен риба, приличаща ми много на аквариумна:

Веднага направих справка в едни брошури-определители, в които бяха описани повечето соленоводни и сладководни риби, обитаващи Флорида. Оказа се, че това е някакъв цихлид, наречен Маян Цихлид (Mayan Cichlid) и привнесен от Мексико. На следващата сутрин при обиколката ми езерото, заедно с видрата забелязах от същите червеникави риби - подадох им от малките попови лъжички - рибите веднага проявих интерес, вдигнаха се и ме взеха ... След като открих, че вземат повърхностни примамки и им изредих различни такива ги пробвах и на малки дамселфлай нимфи, които движех "на осморка" - определено си вземаха и тях. Като цяло некапризни риби, но след изваждането на 2-3 от тях се изплашваха и риболова им приключваше за известно време. Макар и малки може би поради плоската си форма определено си бяха значително борбени. Забавлявах се с тях всеки ден ...

 

Направих и малко видео, от което монтирах и 6-тата част на филма "USA Fly Fishing Adventure" :

Цитати от приятели

" Ангел Илиев - СофияВинаги съм харесвал риболова на свечеряване. Тогава като че ли всичко наоколо се раздвижва, излиза от прикритието си... все едно започва нов живот. Наистина много приятни моменти, моменти за които думите нестигат.   "
Ангел Илиев - Ачо - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация