FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Пребиваването ми в Чикаго на гости на моите най-близки роднини Любка, Николай и Натали Коеви бе изпълнено с много емоции, за което съм им безкрайно благодарен. С моя син Никола обиколихме къде що може да се види и разгледа - страшно много огромни музеи, центъра (Downtown) на Чикаго, най-високата сграда в Съединените Щати (Willis Tower), езерото Мичиган и какво ли още не. В промеждутъците в безкрайно натоварената програма, която си направихме все пак успях да посетя повече от 10 езера на територията на мегаполиса (там езерата са сигурно повече от 10 000) ... Общо взето през няколко къщи има и езеро. Основно се забавлявах от брега с всякакви видове блугили, крапита и малки басове. Нямаше трофейни риби, но понеже ми бяха що годе непознати риби определено се забавлявах. Мухите, които използвах бяха малки стримерчета и попърчета:

В по-големите паркове имаше "работно време" - затваряха ги с бариери по залез и ги "отваряха" в 6:00 - наложи ми се да чакам докато открия този факт wink

Направихме един излет с лодката на моя шурей Николай, заедно с неговия кръстник и мой приятел Десо, както и с моя съклубник от "Стари Видри" Владо Тонов (Корморана), който също от повече от 10 години е в Чикаго. Езерото беше Буси Лейк (Busse Lake). Аз си хванах на попър няколко прилични големоусти баса (Largemounth Bass):

Също един излет направихме и на едно щукарско езеро, където всичко предполагаше да има хубави и големи риби, но общо взето хванахме по една дребничка щука и по някое басче:


Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


Направих и малко видео, от което монтирах и 4-тата част на филма "USA Fly Fishing Adventure" :

Цитати от приятели

" Найден Найденов - Наци Слънцето - тръгнало бавно нагоре
Реката - същинска фея, вълшебна, тиха и нежна, с прекрасно прегоряло житно наметало, обрамчено с тъмнозелена дантела от папури и треви, примесена със скачащи жабоци.
Водата - едвам-едвам помръдва, аха да спре.
Дивите кучета - кротки като агнета шушнат в изгорелите треви на стърнищата… "
Найден Найденов - Наци - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация