Пребиваването ми в Чикаго на гости на моите най-близки роднини Любка, Николай и Натали Коеви бе изпълнено с много емоции, за което съм им безкрайно благодарен. С моя син Никола обиколихме къде що може да се види и разгледа - страшно много огромни музеи, центъра (Downtown) на Чикаго, най-високата сграда в Съединените Щати (Willis Tower), езерото Мичиган и какво ли още не. В промеждутъците в безкрайно натоварената програма, която си направихме все пак успях да посетя повече от 10 езера на територията на мегаполиса (там езерата са сигурно повече от 10 000) ... Общо взето през няколко къщи има и езеро. Основно се забавлявах от брега с всякакви видове блугили, крапита и малки басове. Нямаше трофейни риби, но понеже ми бяха що годе непознати риби определено се забавлявах. Мухите, които използвах бяха малки стримерчета и попърчета:

В по-големите паркове имаше "работно време" - затваряха ги с бариери по залез и ги "отваряха" в 6:00 - наложи ми се да чакам докато открия този факт wink

Направихме един излет с лодката на моя шурей Николай, заедно с неговия кръстник и мой приятел Десо, както и с моя съклубник от "Стари Видри" Владо Тонов (Корморана), който също от повече от 10 години е в Чикаго. Езерото беше Буси Лейк (Busse Lake). Аз си хванах на попър няколко прилични големоусти баса (Largemounth Bass):

Също един излет направихме и на едно щукарско езеро, където всичко предполагаше да има хубави и големи риби, но общо взето хванахме по една дребничка щука и по някое басче:


Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


Направих и малко видео, от което монтирах и 4-тата част на филма "USA Fly Fishing Adventure" :

Цитати от приятели

" Ангел Илиев - София На няколко пъти се застоявах 15-20 минути почти неподвижно на едно място. Тогава рибите минаваха толкова близо близо край мен, че дори се почуствах като част от тях. Надвечер преди свечеряване рибата започна да скача като пощуряла. Пак застоявах неподвижно на едно място и когато скочеше риба на 3-4 метра от мен... трудно е да се опише какво е изживяването, тръпката, наистина се чувстваш като част от всичко това, и всичко това там далеч от шумните булеварди, високите сгради, тълпите. Далеч от всякаква суета. Сам, реката, скачащите наоколо рибки... Това не може да се опише. Трябва да се изживее. "
Ангел Илиев - Ачо - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация