stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   След един прекрасен излет с проходилка по Янтра реших за първи път да ловя по същите места и с каяк. Бях се пускал по Янтра с каяк няколко пъти без риболов, бях ловил с мухарка с каяк по Велека, но точно по Янтра с каяк и с мухарка - беше за първи път. Естествено отново заложих на любимите ми огромни бръмбари - "Плюскалки", с които успявах да селектирам рибите. Риби се вдигаха на почти всяко подаване на мухата - различни размери - на местата където видимо се вдигаха по-дребни риби, които не успяваха да вземат мухата не се задържах (голямата муха ми помагаше да не си губя времето с вадене на риби), докато там, където нищо не се случваше около мухата внимавах много - там бяха и тупалките. Риболовът бе от развиделяване до 9-10 часа - все пак по това време на годината (средата на лятото) температурите се вдигаха до над 40о С. Търсех дълбоки места със стръмни брегове и надвиснали дървета - там бяха и най-добрите риби - рибите, за които бях отишъл. Някои вземаха още с падането на огромния бръмбар и със засилка - те ми направиха естествено най-голямо удоволствие - страхотия е когато виждаш как 1.5-2 кг риба се изстрелва, бляска под водата и с огромен плясък ти взема мухата. Други си вземаха по по-традиционен за големите кефали начин - виждат се леки кръгчета около мухата и тя просто изчезва от повърхността. Лових с 0.18 качествено монофилен типет, в един момент преминах на 0.21 флурокарбон очаквайки и по-големи риби от 50 см, които обаче не се показаха този път. В резултат - много риби, много от тях трофейни - заглавието на филма "Повърхностно напрежение" ("Surface Tension") напълно отговаря на удоволствието от този риболов (естествено, че камерата Go Pro Hero 2 отново беше на мястото си):

   14.Юли.2012

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Станил Йотов - Бат Стан - София Насладата от първата риба на муха е неописуема. Аз имах щастието да дебютирам с един кефал от 27-28 санта, направо пощурях от радост.   "
   Станил Йотов - Бат Стан - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация