stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Много дълго време Вальо от Шумен ме кани на мухарски риболов с проходилка по река Янтра в средното течение. Аз по-рядко ходя там, защото разнообразието на видове риби е по-малко, но размерите на рибите, за които ми говореше при телефонните разговори определено беше меко казано "сряскащ". Както се казва - "едвам ме нави" ... По развиделяване се срещаме на брега на Янтра с шуменската група мухари - Вальо, Мето и Румен. За мен надуват почти чисто нова проходилка Guideline и двамата с Вальо влязохме в реката. С оглед на предварителната информация и очакваните кефали аз започвам с любимите ми огромни бръмбари - "Плюскалки". Държах се с проходилката на 10-15 метра от стръмните брегове на реката и подавах мухата съвсем близо до брега. Атаките на кефалите започнаха моментално - явно точно както предполагах стояха съвсем близо до брега и просто очакваха храната да "им падне". Е падаше им - моите бръмбари ... След много извадени риби (атаки имаше буквално на почти всяко подаване на мухата) между 30 и 40 см и минавайки с проходилката през няколко бързея попаднах на мястото с големите кефали (както после се оказа и подтвърди и при следващите излети). Дълбок вир, много стръмен бряг, надвиснали дървета - "написано" място за големи кефали. И аз в перфектната позиция - вътре във водата, подавайки към брега. Когато се лови от водата рибите се плашат много по-малко, отколкото от брега - ако на тези риби бях застанал откъм брега съм почти сигурен, че шансовете ми щяха да бъдат почти нулеви. Удоволствие е да се ловят такива риби, най-голямата от които бе 50 см, около 1.5-2 кг. Снимки правих съвсем малко, но успях да взема доста кадри с камерата Go Pro Hero 2, които слобих във филма "I Fell Good":

   07.Юли.2012

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Станил Йотов - Бат Стан - София Насладата от първата риба на муха е неописуема. Аз имах щастието да дебютирам с един кефал от 27-28 санта, направо пощурях от радост.   "
   Станил Йотов - Бат Стан - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация