stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Разпилях ги! Пак!

   След няколко прилични излета по следите на Дунавските щуки, днес на развиделяване бях на брега на любимата Янтра - рибите бяха ясни къде са - те все там си стоят. Кормораните отдавна са тук и са много. Още при нагазването ми в реката тук-там се вдигаше по някоя риба. На това място се подава с целия шнур. Нагазваш колкото можеш и хвърляш колкото можеш. "Колкото повече - толкова повече" - максимата на Мечо Пух е изключително в сила. Започнах плахо риболова, докато в един момент (може би около 8:00 часа) водата завря от вдигащи се риби. Не се вдигаха да се хранят - просто си шляпаха (а може и да са се хранили ...). Отне ми известно време докато осъзная, че предишната ми схема (отпреди две седмици) с две нимфи на 8-ци куки и 0.20 флурокарбон вече не иска да работи. Слязох до 0.13 и "джиджена" нимфа на 14-ка. И се започна - гол след гол - като Бербатов в мач с Блякбърн. Тук е редно да спомена, че нимфа е силно казано - аз ги дърпам като стример още от момента на падането. Също изключително важен момент е да се държи линията опъната. Почукванията са фини и не е ли опъната линията и да последва засечка - риба няма. Някои вземаха нимфата още при падането, но и да не се случи това - другите не оставяха нимфата да мине - имах удари на почти всяко подаване. Рибите бяха 30-35 сантиметрови хубаво охранени кефали, изключително борбени, което определено ми достави удоволствие. След 4-5 риби от едно място започвах да подавам няколко метра по-напред или по-назад и така ги редувах - докато след 2-3 часа ми писна и се отдадох на щукарски занимавки. Ноември го затворихме добре - следва Декември. 

   28.Ноември.2010 

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Станил Йотов - Бат Стан - София Насладата от първата риба на муха е неописуема. Аз имах щастието да дебютирам с един кефал от 27-28 санта, направо пощурях от радост.   "
   Станил Йотов - Бат Стан - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация