stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Един час - толкова ми отпуснаха жената и децата, поседнали на одеяло на брега на реката, на сянка, но сред коприва и комари. Аз тази година все още не бях ходил целенасочено да ловя кефали и това бе първия подобен риболов досега. Още от миналата есен си бях заприходил едно ново макаре - Orvis BattenKill II (естествено, надписано, че е мое ;) ) и един шнур - Silk на Cortland - и двете придобивки бяха докарани от щатите с точно определена цел - да се нагодят на една сопица - Orvis Superfine ... Всичко беше предварително тествано и гласено още преди покупката (благодарско на Ачо), така че идеалния баланс и синхрон между въдица, макара и шнур не ме учуди - просто го очаквах. Та да се върнем на риболова - реката ме посрещна както би трябвало да ме посрещне една любима река - Прекрасна! Малко по-висока от обикновеното, но чиста и много красива! Рибите естесвено, че също ме посрещнаха също като реката - нали са ми приятели, а с някои от тях и се познаваме - виждаме се отвреме на време ;) За час - повече от 15-тина прилични риби между 25 и 30 см - и това само от един вир. "Суперфината" въдица допринасяше за абсолютния кеф от улавянето на рибата. Лових със "Злостър"-а - престави се отлично, но точно в случая не мисля, че мухата имаше огромно значение - рибите бяха спокойни, близо до високия скалист бряг и очакваха нещо да им падне за храна - резултата щеше да бъде един и същ с почти всяка муха. Преполагайки късото си време за риболов прецених, че няма да имам време да спринтирам нагоре по течението и затова се опитвах да не развалям много мястото. Подавах внимателно, засичах внимателно, вадех, снимах и пусках рибите също внимателно, в резултат на което лових само на един вир - нещо изключително рядко срещано при мен - обикновено се движа много по реките. В един момент копривата и комарите, издевателстващи над семейството, надделяха над желанието и упорството ми в риболова, но за мен дори и час беше напълно достатъчен - намокрих новата макара и шнур, хванах си риби, направих и добри снимки - другият път - повече ...

   24.Юли.2010

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Станил Йотов - Бат Стан - София Насладата от първата риба на муха е неописуема. Аз имах щастието да дебютирам с един кефал от 27-28 санта, направо пощурях от радост.   "
   Станил Йотов - Бат Стан - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация