stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   V-ти кръг от Спининг Лига "Brother" на Спининг Клуб "Стари Видри" - река Росица при село Ресен. Ужасно ниско ниво - както ми каза Кънчо от Велико Търново - "спрели са й кранчето". Очакванията ми бяха за добър риболов на щуки, чиято популация там е много добра, знам и хубавите кефали, които обитават реката. Видях се със страшно много приятели от клуба и след старта на състезанието напуснах състезателното трасе и се дръпнах с мухарката на един от прословутите вече по Росица щукарски вирове. Упорството ми с огромните стримери продължи около час, при който нямах нито една атака, а след вира в бързеите скачаха активни кефали. Смених пръчките и от 11-ти клас слязох на 5-ти - решение, за което после съжалих, защото се оказа, че на състезанието все пак е имало 3-4 извадени много добри щуки до 5 кг. Така или иначе се заиграх с кефалите. Небето беше страхотно, както се вижда от снимките - много шарени облаци, пробивани постоянно от слънчевите лъчи, редуващи се с моменти, в които усещаш как всичко може да падне отгоре ти. Вятърът беше ураганен, което при високия клас шнур се търпеше, но при ниския се налагаше да се коригира кастинга. Още един проблем, който ми създаде вятъра е трудното "прочитане" на реката - от набраздената повърхност не можех да виждам дъното в иначе кристално бистрата вода, не можех да виждам добре туфите с водорасли, както и евентуалните дупки и подмоли. Обаче кефалите бяха активни и сами издаваха на моменти присъствието си. Намирах ги групирани на различни места, обикновено в ръкавите на реката, където Кънчо ни беше водил с Бранко през зимата. Лових с черни бръмбари с краченца от ластик, нещо средно между бръмбара на Кънчо и Плюскалките. Трофейни риби не хванах, но въпреки това съм доволен от динамичния риболов, който се получи въпреки ужасния вятър, който бе в състояние да откаже всеки, а и времето бе подходящо за снимки. Естествено към края на състезанието небето се срина върху нас - появи се дъга, а след нея и пороя, който очаквах цял ден, придружен с гръмотевици. Успя да премине и да позволи да направим награждаването, след което слънцето отново се появи под облаците и ми даде възможност да направя и последните снимки.

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Станил Йотов - Бат Стан - София Насладата от първата риба на муха е неописуема. Аз имах щастието да дебютирам с един кефал от 27-28 санта, направо пощурях от радост.   "
   Станил Йотов - Бат Стан - София

   Избрани рекламни съобщения за вас от Google

   Риболовен календар за 2017 година

   • Откриване на пъстървовия риболов

    През Февруари ще направя достатъчно пъстървови риболови. Основната ми цел ще е река Златна Панега. Ще ходя предимно през седмицата и в неслънчеви дни. Ще отсядаме с приятели в една страхотна база в село Петревене. Всички са поканени!

   • ErlebnisWelt Fliegenfischen (EWF) - Мюнхен - 2015

    За четвърти път ще бъда гост на най-голямото европейско изложение и ще се потопя в мухарската магия, наречена EWF. Ще бъдем отново заедно с Тошо Атанасов, Стани Мънков, Иван Попов и Константин Карагьозов.

   • Риболов на река Траун в Австрия

    Очаква ме няколкодневен риболов в горната част на река Траун, между езерата Халтщатерзее и Траунзее. Единият от участъците е класически липанов, в другия предполагам, че ще открием огромни балкански и американски пъстърви, а има и три притока, по които също можем да ловим.

    В компанията освен Тошо Атанасов,Иван, Стани и Коцето ще бъдат и много световно известни мухари и риболовът със сигурност ще бъде невероятен !

    Навръщане от EWF и риболова в Австрия ще спрем и за риболов в Словения - лично аз ще риболовствам за първи път в тази прекрасна страна!

   • I-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Бели Вит - Рибарица

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • II-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Искър - Говедарци

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • III-ви кръг от републиканското първенство по риболов с муха и шнур - река Въча - Михалково

    Нашият мухарски клуб отново ще участва в републиканското първенство, организирано от Федерацията на Мухарите в България (ФМБ)

   • IX-ти Национален Мухарски Събор - Клисура - 2017

    Най-сериозното национално мероприятие, организирано от Федерацията. Последният събор беше невероятен, да се надяваме, че следващият ще е още по-добър!

   • Сьомги в Анлия / Шотландия

    Ако не ми мине котка път тази година мисля да посетя добрата стара Англия и река Тайн, която е на границата с Шотландия. Най-сетне мисля да стигна до сьомгите, които пропускам толкова години. Имам необходимите двуръчни пръти, нужните глави, могат да си връзвам и мухите - единствено трябва най-сетне да стигна и до реката ...

   • Дунавски пъстърви в Словения

    Много ми хареса река Савиня, което ми се струва и изключително удобна за мухарски риболов на дунавска пъстърва (Hucho Hucho). Смятам да я посетя тази зима в търсене на големите таймени!

   + -

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация