stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   От днес започва нов етап в моя риболов - риболов с тюб флайс (Tube Flies) или за по-кратко - "тубите". След като отделих известно време за четене и гледане из нет-а за този тип мухи, много разговори с Тошо Атанасов от Берлин и Пламен Петров от Тулуза малко по малко започвам да разбирам за какво става въпрос и за ужасно многото предимства на тюб мухите пред конвеционалните стримери. След едно дребно кефалче в предишните излети дойде време и за опитите с расперите. И понеже явно целия свят беше против мен и не успях да отида на първото състезание на Видрите тази година на Жребчево, въпреки ураганния вятър все пак за час преди работа направих леко разузнаване по Дунава. Тубите проработиха - залових няколко от дребните расперчета - първите "жертви" на новия за мен тип мухи и първите распери за тази година. Тази година ще наблегна яко на "тубите" и се надявам на сериозни риби! Имам много да уча, но пък съм упорит ... ;)

   09.Април.2011

   Няколко дни по-късно падна и първия распер над 50 см за тази година - 53 см / 1.2 кг - отново на тубите - с две думи - "Разлових ги" ;)

   12.Април.2011

   Сподели

   Цитати от приятели

   " Д-р Константин Братанов Доближих се тайно.. почти с припълзяване до водовъртежа, който си бях нарочил още от брега и много внимателно се прицелих на границата с тихата вода.. Така се стреснах.. , че ми трябваха няколко минути за съвземане, за да мога що годе да подам прилично втори път.. Цялата струя мигновено след цопването се премести пред очите ми .. Какво беше това животно не видях, но усетих пълна изненада .. като ”водо-тресение” беше... Добре ,че бях все пак на 3-4 метра разстояние .. да не седна.. Второ подаване .. приблизително пак там.. Сега вече подготвен... засичам.. Йес!  "
   Д-р Константин Братанов - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация