Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

 


stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

    


   След като в мухарския риболов има метод на ловене, наречен "Чешка нимфа" защо да няма и "Дунавски стример"? Не, че не лових по подобен начин още преди 5-6 години, когато започнах да хващам първите распери с мухарката, но сега нещата ми се поизбистриха. Ще опиша метода скоро, дори и със снимки и видео, но като идея се доближава до чешката нимфа - ловят се близки риби, при висока вода, почти без шнура да докосва повърхността, със сравнително тежки примамки, разликите са - при чешката нимфа се облавя дъното, при дунавския стример - повърхността, при чешката нимфа се движи и замята срещу течението, докато при дунавския стример се замята по течението и движението на риболовеца също е надолу. Дунавския стример се оказа изключително ефективен метод и в следващите излети ще бъде доусъвършенстван.

   За самия излет - расперите вечер са активни като по часовник - от 21:00 до 21:15 (комарите също). При тази висока вода се държат и атакуват изключително близо до брега - от педя до метър - затова и горния метод е толкова ефективен. За тези 15 минути извадих две 40-ки, което е слаб резултат, но като за първи път не мога да съм недоволен. Имах и две добри атаки, на хубави риби. Първата ми заобгради по познатия начин стримера, докато втората го взе и потегли навътре. Тия пъстърви тази пролет явно нещо са ме развалили - аз засякох все едно съм с 4-ти клас и типет 0.12 - абсолютно финно ... При което естествено нищо не се получи. Вътрешния ми глас обаче се обади - "Абе, дивак, в ръцете ти е 11-ти клас сопа, типетът ти е 0.25, срещу теб е кило и половина риба (окомерът ми е верен за расперите) - удари силно, к'во ми се лигавиш ..." Та за тези 15 минути толкова, другия път повече ...


   29.Юни.2010

   Сподели
   contentmap_plugin

   Цитати от приятели

   " Д-р Константин Братанов Страшно емоционален е този риболов точно от своенравието, непредвидимостта и внезапността в поведението на распера! Според мен ловенето на распер си е отделна глава в мухарството! "
   Д-р Константин Братанов - София

   Моите клубове

   Мухарски Клуб "Стримерите"

   Спининг Клуб "Стари Видри"

   Федерация на Мухарите в България

   Европейска Флай-Фишинг Асоциация