FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

stop view Info
/
   preview
   Album
   Photo
   Date
   Dimensions
   Filename
   File size
   Camera
   Focal length
   Exposure
   F Number
   ISO
   Make
   Flash
   Views
   Comments
   ozio_gallery_fuerte

   Преди месец-два, когато с Jeeves бяхме по Янтрата на риболов, в търсене на едни "пуристки" рибки, ми пусна една муха в главата - каза, че си е спечелил в И-бея 10 футови бланки, 3/4 клас. В моята глава мухите влизат много бързо, ма те дет влизат, че и се задържат ... Та така - айде и аз "у и-бея", спечелих си и аз едни такива бланки, изчаках ги да дойдат да ги видя, после си поръчах и останалия хардуер, като преди дни пристигна и той. Така е, като няма в БГ такива неща, трябва от Щатско да идат. Силно се надявам скоро да се промени "нямането" на "богато предлагане".

   Останалият хардуер - готов грип, с далеч не най-високото качество, т.е. с качество, отговарящо все пак и на евтините бланки. С отвор за макародържача. Макародържач - ми Батсън естествено - А5 Uplocking, в любимият ми цвят "гън смоук" (днес бях на лов и всичко ми е "гън") с абаносова ("ebony") дървена втулка. Уиндинг чек (Winding check - как се превежда това на български?) - алуминиев, също "гън смоук". Водачите - исках и те да са в същия цвят. На Хопкинс и Холуел водачи с такова покритие надхвърлят 5-те гущера, а имайки впредвид и дължината на сопата и нуждата от 10 водача + стрипера (Уфф, написах първо "стример" ... ходи ми се за риба явно) - някакси не се връзват нещата. От друга страна си мисля, че това ще стане сопа, която ще ползвам рядко, а и при този риболов, доколкото знам аз много кастинг няма, т.е. триене по водачите с омазан с пясък шнур и мятане над 25 метра като по Дунав и Янтра. Така, че избрах отново Батсън. Нормалните водачи (сребърни и златни) са на цени около 0.50$, с покритието "гън смоук" - си ги взех по над $1.50 за водач. Но "кеф, цена няма" и трябва всичко да се прави със стил. Сиков стрипер 12-ка. Върхов водач (Tip-Top) - размер 3.5, стандартен лууп.
   За мое огромно съжаление проектът излезе изключително неуспешен. Повече евтини бланки - Ц ...
   След като монтирах макародържача и грипа поставих водачите с хартиено тиксо на определените от схемата места. Прекарах един шнур да видя как стои тази схема ... леко огъване ... ПРАССССС! ... на педя от върха ... още малко огъване ... ПРАСССС! в горната част на второто коляно ... След няколко дни Калин ми прати неговите същите бланки, които предвидливо беше отказал да прави ... по същият начин потроших и тях ... сега имам един наръч като на Кхан Кубрат да предавам знания на децата ...