FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов


Сладко от люти чушкиСладкото от люти чушки е нещо просто безумно, а за съжаление аз го открих едва преди няколко години. Естествено вече редовно си го правя вкъщи и затова и споделям снимките (може би по-скоро заради себе си - да ми е по-лесно следващата година). Превъртял съм няколко рецепти, естествено аз нещата в повечето случаи ги правя "на око", но може би като пропорции съм най-близо до тази рецепта от един хубав кулинарен сайт - https://hitrinibg.com/sladko-ot-lyuti-chushki/ . При едно правене на сладко ползвам 3 кг червен месест пипер, 1 кг червено чили и допълвам с малки, но много люти чушки от реколтата ми от терасата:

 

Всички чушки се измиват се и почистват от семките (аз не ползвам, но е изключително препоръчително да се ползват ръкавици):

Смилам ги в робот / блендер / чопър:

След това ги прехвърлям в тенджера, добавям 2 кг захар и ги завирам:

Като заври добавям 500 гр ябълков оцет, няколко пресовани скилидки чесън и две супени лъжици сол - отново казвам, че пропорциите са ориентировъчни и е въпрос на вкус ...

Махам периодично образувалата се пяна:

Като се посгъсти (естествено отново "на око") прехвърлям в малки бурканчета, които предварително съм стоплил с гореща вода и ги затварям. Сладкото е горещо и вакуумира бурканчетата - нямат нужда от стерилизация:

Сладкото е подходящо като допълнение за страшно много неща, реално не е и толкова люто, колкото изглежда или очаквате, но е ужасно вкусно:

 
 
 
 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация