FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Нова река Още три реки са в режим "Хвани-Пусни" в България от вчера. Със заповед № РД 09-5 / 05.01.2018-2 на Министърa на Земеделието, Храните и Водите река Голяма Камчия в участъка от стената на язовир Тича до Омуртагов мост, река Видима от границата на Национален Парк "Централен Балкан" до ВЕЦ "Зора 1" в местността Барахари (под Априлци) и река Стърна от границата на Национален Парк "Централен Балкан" до вливането й в река Видима, т.е. в графата от реки, в които е забранено задържането на улов от балканска (речна) пъстърва.

Река Голяма Камчия благодарение на ежегодните зарибявания от местния клуб от Велики Преслав "Чисти брегове" и група мухари от Шумен държи много добра популация на пъстърва и целта на тази заповед е да се запази и увеличи, любимата ми река Видима е далеч от миналата си слава, а на река Стърна поради постоянна забрана лично аз не съм стъпвал и ще ми е много интересно да я открия за себе си. Тепърва ще направим табели за реките, както и различни акции за събиране на средства за зарибяване на тези реки. Най-важно е, че на тези реки има желание от сериозни местни хора и организации за увеличаване на популацията на балканската пъстърва, което ме прави оптимист и за нейното опазване.

Цялата заповед - http://flyfishing.iantra.com/images/News/RD-09-5_05.01.2018-2-zapoved-iara-vidima-ticha-kamchia.pdf

Всички реки в графата "Хвани-Пусни" - http://flyfishing.iantra.com/rezhimi-na-ribolov/463-reki-catch-and-release-2016-2018

 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация