FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Репортажът на BIGFISH.BG

Мънков шампион с Адриатическата купа!

Българските юнаци втори на турнира в Мостар

Страхотно представяне направи още при дебюта си новосформираният национален отбор на България по риболов с изкуствена муха. На турнира за Адриатическо-Подунавската купа в босненския град Мостар нашите юнаци станаха втори в класирането, а Станислав Мънков спечели първото място и титлата на индивидуален шампион!

Българският тим в състав Станислав Мънков, Мартин Колев, Люси Дремалов и Цоньо Савеков игра отлично през двата състезателни дни и допусна пред себе си в класирането единствено състава на босненските мухари от Баня Лука. Зад нашите в класирането са водещи сили в дисциплината, отбори от Словения, Сърбия, Хърватия и Босна. Мънков пък стана пръв в индивидуалното класиране с уловени 27 пъстърви и липани, най-много измежду всички участници в турнира.

Успехът на българските риболовци е чудесна новина, още повече, че това беше първото състезание, на което Федерацията на мухарите в България организира и изпрати отбор. Досега на световните и европейските първенства участваше само Мънков, но тази година ФМБ излъчи състав, който се оказа изключително кадърен и грамотен. Отборът беше сформиран измежду най-добрите състезатели, доказали себе си на проведеното в три кръга републиканско първенство (на реките Вит, Искър и Въча) и заели призови места в крайното класиране.

Bigfish.bg поздравява федерацията и българските състезатели, и им желае още много успехи!

Спонсори на това първо участие на национален отбор на ФМБ са: генерален спонсор - BASECAMP - верига магазини за планинска екипировка, които представят за България цялата риболовна гама на световноизвестната мухарска марка Patagonia; Спонсори: Filstar - Верига магазини за риболовни принадлежности, внасящи Stonfo и Snowbee за България и включващи се активно във всички мероприятия на Федерацията през тази година, Mагазин "Синият Дунав" - Русе - наш приятел, който подкрепя мухарското общество по всякакъв начин и Bulgarian Flyfishing Company (BFC).

Репортажът на Шампиона Стани Мънков

Триумф за националния отбор по риболов с муха и шнур още при първото участие на международно състезание

Тази година, след провеждането на Републиканското първенство в България бе избран национален отбор, който да престави страната на Адриатическо Подунавската Купа. Състезание, включващо страните по брега на Адриатика и по поречието на Дунав. 16 отбора взеха участие в тазгодишния турнир:  Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, Македония и България представенаот мен, Мартин Колев, Люси Дремалов и Цоньо Савеков.

Беше доста дълъг път с кола от София до Благай. Красиво и спокойно село, където река Буна започва и тече в продължение на няколко километра преди да се влее във водите на Неретва. Мекоустната пъстърва е доминиращ вид в Буна и всички от отбора имахме щастието да хванем от тази риба както на тренировките така и по време на самото състезание. Също така имаше и дъгова и балканска пъстърва в реката.

Пристигнахме 2 дни преди състезанието, за да практикувме. Мисля, че това наистина помогна на отбора. Първият кръг не бе най-силния за нашия отбор. Ние разчитахме основно на местните риби и заложихме на малки мухи и фини линии. Оказа се, че има доста зарибена балканка. Бързо поправихме грешката през втория кръг и от осмо място се изкачихме на 2-ро.  След третия кръг успяхме да задържим втората позиция и така, завършихме втори отборно. Аз имах късмета да се падна в добри сектори и спечелих състезанието индивидуално с 6 наказателни точки и 27 уловени риби. 4 в първия манш и по 1 в следващите два.

Поздравления за всички участници и големи благодарности на организаторите! Фантастично състезание.

Аплаузи за съотборниците ми, които дадоха всичко от себе си и всеки допринесе много за победата. Следващия път ще им вземем златото и отборно !

Специални благодарности на нашите спонсори:

Base Camp -генерален спонсор – верига магазини за планинска екипировка, които внесоха почти цялата риболовна гама на небезизвестната марка Patagonia.

Filstar - вносители и производители на риболовни принадлежности, внасящи Stonfo, Snowbee и много други марки за България.

Синия Дунав - Магазин за риболовни принадлежности в Русе

BFC – Нашите приятели от Българска мухарска компания, които едва ли имат нужда от представяне.

Както и самата Българска Мухарска Федерация.

Огромни благодарности на Александър Джукич за логистиката и подкрепата.

Това са снимките, направени от мен и Люси Дремалов. Там можете да намерите отборните и индивидуалните резултати.

 

Ние всички се радваме запобедата и с нетърпение очакваме следващото състезание, на което да развеем българското знаме.

ozio_gallery_nano

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация