FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

С благодарност към Димитър Куманов, който изнесе най-голямата тежест и свърши сам почти цялата работа! Ще си позволя да го цитирам:

В изпълнение на програмата на клуба ("Балканка") за спасяването на реките от вредните въздействия на ВЕЦ-овете у нас, вчера - 30.06.2015г. в представителството на Европейската Комисия внесохме:

Жалба, отнасяща се до пълния провал на държавните институции за спазване на Европейското законодателство във връзка с опазването на околната среда.

Ето първата и последната страница:

Доста добре е направена, надяваме се, че ще я приемат и ще открият процедура по нея.
Отново изказваме благодарности на всички, които ни пращат снимки и изразяваме надежда - тази година в сухите месеци да ни изпратят още снимки, за да напълним картата като хората. Понеже вече се срещах очи в очи с врага - двайсетина собственици на ВЕЦ-ове - едно от нещата, които ще използват срещу нас е, че сме били снимали избирателно. Затова трябва да напълним картата докрай - за да им лъснат голите задници качествено.

Изказваме и официaлна благодарност на всички организации и риболовни клубове, които подкрепиха жалбата, след като се запознаха с нея:

Малко за процедурата оттук-нататък:

До един месец ще ни отговорят дали я приемат и дали ще открият процедурата.
До една година горе-долу /можело да отнеме и повече/ - ще проверяват и ще решават какви мерки да предприемат.
Доста бавно - ако ме питате, но нищо не може да се направи. Явно и в Европата не се претрепват от работа.

Поздрави и стискайте палци.

 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация