Fishing-Mania.com

Fishing-Mania.com

Форум за мухарски риболов, поддържан от Александър Въндев - Pike

Обърнете внимание ... на многото разнородна информация, споделяна от 2004-та година насам. Този форум е дал началото на всички последващи мухарски форуми, както се казва - "Всичко тръгна от тук ..."

 
 

Lurebg.com

Lurebg.com

Мухарският сайт на Д-р Михаил Пенков

Обърнете внимание ... на поетапните снимки за връзване на мухи на Д-р Мишо, богата фото-колекция също негови мухи, огромната събрана информация за водните насекоми в България.

 
 

Mankovflyfishing.com

Mankovflyfishing.com

"Mankov Fly Fishing" - Личен мухарски сайт на Станислав Мънков - София / Кембридж

Обърнете внимание ... на репортажите от излетите с муха и шнур на Стани от различни страни по света, както и особено следете мухите му - определено има какво да се види ...

 
 
 

Akulata.com

Akulata.com

Мухарски сайт и форум на Радослав Кискинов - Акулата

Обърнете внимание ... на многото излети на Радо Акулата и компания, пълни с наблюдения, съвети и прекрасни снимки, както и на богатата колекция преводни материали от световно известни риболовци с муха и шнур. Форумът е добре развит и подреден,с  много полезна информация.

 
 

Muhatadnes8.wordpress.com

Muhatadnes8.wordpress.com

"Мухата днес" - Личен мухарски блог на Д-р Константин Братанов - София

Обърнете внимание ... на "споделянето на всичко свързано и не чак толкова свързано с философията на това великолепно хоби". Няма как да не забележите и текстовете - аз лично не познавам друг човек, който може да пише като Д-р Косьо! А снимките - всички знаем, че са уникални!

 
 

Щукарски стримери

Малки миджове за откриването

Нови малки сьомгови мухи

Как се поставят очите на щукарски стример

Как се поставят очите на щукарски стример

Цитати от приятели

" Веско Ранчев - Хасково... само добавям, че още преди три години казах на Алекс, че никога няма да ловя с чешка нимфа, щото мнооого ми прилича на тършуването с бързоловка /директен/ по реката. Тва, че методът бил много успешен и рибен въобще не ме интересува. Аз съм против всякакви състезания свързани с риболова ...
  "
Веско Ранчев - Хасково

BFC - Българска Мухарска Компания

BFC (Bulgarian Flyfishing Company) е първата българска мухарска марка, добре позната вече и в страни като Германия, Сърбия, Румъния и т.н. Всичко това се дължи на многогодишните усилия в правилната посока на Ники и Марин, които поддържат много високо качество на стоките и услугата, познато на голяма част от мухарите в България. 

Официални дистрибутори на марките Sage, AirFlo, Redington, Shakespeare, Cortland, Hends, Tiemco и т.н. Серията продукти с марката BFC са с изключително отношение цена /качество и са подходящи както за начинаещи, така и за по-напреднали колеги. Огромно внимание заслужават и бланките "NEXT", които са оддобрени отдавна от колегите-мухари не само у нас. BFC ежегодно отделят 1% от оборота си за зарибяване с балканска пъстърва!

 

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Най-големият в България развъдник на балканска пъстърва, откъдето се извършват почти всички зарибявания на пъстървовите реки у нас

Пъстървово Стопанство "Тошков Чарк"

Mankov Fly Fishing

Mankov Fly Fishing

"Mankov Fly Fishing" - Онлайн магазин на Станислав Мънков - София

Стани Мънков е официален представител за България на марките Sonic - мухарски пръти с много добро качество за цената си, макари, шнурове, гащиризони и аксесоари, Lee Wolf - много качествени шнурове и изстрелващи глави (шутинг-хед-и), кутиите за мухи и инструментите на марката C & F. Предлага и огромна селекция продукти под собствената си марка MFF (още една българска мухарска марка) - макари, инструменти и аксесоари, много материали за изработване на  изкуствени мухи.

Akulata Fly Fishing

Akulata Fly Fishing

"Акулата" - Онлайн магазин на Радослав Кискинов - София

Започнал работата си като изцяло мухарски онлайн магазин в момента в него можете да отгкриете продукти за всякакъв тип риболов. Мухарската част е разнообразна, с богат избор на изкуствени мухи, връзвани от Радо Акулата.

Bent Fishing

Bent Fishing

"Бент Фишинг" - Онлайн магазин на Наско Куртев - София

Бент Фишинг са официален представител на марките Hardy, Greys, Scientific Anglers, Sert, Byron. Предлагат пълна гама от мухарски продукти - като се започне от прътите, макари, шнурове, облекло, куки, инструменти и материали за връзване на мухи и т.н.

Flyfishing-bg.com

Flyfishing-bg.com

"Flyfishing-bg.com" - Онлайн магазин на Алекс Вулев - София

Алекс Вулев е официален представител на марките JMC, RIO, Stroft, Veniard, Knapek, Richard Wheatley. Много интересни и разнообразни артикули, покриващи цялата гама мухарски продукти.

 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация