Тя реално съвсем не е нова, използвам я вече няколко месеца, но понеже в последните разговори с Иван и Коцето от Пловдив докато пътувахме до EWF стана въпрос за нея и това пък съответно ме подсети да се похваля и на Тошо Атанасов - и тримата поискаха да я снимам и да им я покажа ... Нашата фирма покрай хилядите други дейности се занимава и с LED осветление. На един обект сменяйки старите луминисцентни тела с произведени от нас LED тела се загледах по някои от шивашките машини и открих лампи с това страхотно тяло. Те си бяха с малки луминисцентни подковообразни пурички, но откривайки магазина, в който ги продават и съответно отнасяйки едно такова тяло в офиса много бързо бе преправено от колегите. Луминисцентното тяло бе сменено с 50 сантиметрово LED тяло с мощност 18W. Светлината е смесена - една лента студена и една лента топла светлина - лично за мен най-добрата комбинация. Лампата осветява цялото работно място, перфектна е за връзване, перфектна е и за снимки.

Угасена лампа:

И светната:

Опитах се да покажа разликата в светодиодите - трудно се снима директна мощна светлина:

Четирите шарнира осигуряват перфектно движение на LED тялото във всички възможно посоки:

Метални здрави рамена:

Още на първия ден при използването се оказа, че лампата за мен е прекрасна, но блести прекалено на околните вкъщи. От външната за мен страна добавихме плексигласова лайсна, която реши изцяло проблема:

Естествено лайсната бе веднага брандирана:

Захващането е стандартно - "C-clamp":

Още едно предимство на тази лампа - захващането става на противоположната страна на бюрото и по този начин всичко около менгемето е свободно за работа или инструменти:

Ето и как снимам директно мухите само на светлината от тази лампа:

 
 

Цитати от приятели

" Данчо Савов - София Сигурно страшно ще се изненадате, дори възмутите от изказването на човек с опит като мен, но мухите са два вида: бела права / като права лопата/ и черна голема... Мноооого отдавна спрях да се вълнувам с какво хвърлям... важно е как !! …   "
Данчо Савов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация