Тя реално съвсем не е нова, използвам я вече няколко месеца, но понеже в последните разговори с Иван и Коцето от Пловдив докато пътувахме до EWF стана въпрос за нея и това пък съответно ме подсети да се похваля и на Тошо Атанасов - и тримата поискаха да я снимам и да им я покажа ... Нашата фирма покрай хилядите други дейности се занимава и с LED осветление. На един обект сменяйки старите луминисцентни тела с произведени от нас LED тела се загледах по някои от шивашките машини и открих лампи с това страхотно тяло. Те си бяха с малки луминисцентни подковообразни пурички, но откривайки магазина, в който ги продават и съответно отнасяйки едно такова тяло в офиса много бързо бе преправено от колегите. Луминисцентното тяло бе сменено с 50 сантиметрово LED тяло с мощност 18W. Светлината е смесена - една лента студена и една лента топла светлина - лично за мен най-добрата комбинация. Лампата осветява цялото работно място, перфектна е за връзване, перфектна е и за снимки.

Угасена лампа:

И светната:

Опитах се да покажа разликата в светодиодите - трудно се снима директна мощна светлина:

Четирите шарнира осигуряват перфектно движение на LED тялото във всички възможно посоки:

Метални здрави рамена:

Още на първия ден при използването се оказа, че лампата за мен е прекрасна, но блести прекалено на околните вкъщи. От външната за мен страна добавихме плексигласова лайсна, която реши изцяло проблема:

Естествено лайсната бе веднага брандирана:

Захващането е стандартно - "C-clamp":

Още едно предимство на тази лампа - захващането става на противоположната страна на бюрото и по този начин всичко около менгемето е свободно за работа или инструменти:

Ето и как снимам директно мухите само на светлината от тази лампа:

 
Сподели

Цитати от приятели

" Христо Мурджеев - Мунчо - ГабровоЕдинствения човек, на който категорично трябва да се забрани да връзва мухи, или най-малкото да ги популяризира в публичното пространство, е Росен. Пресилено е креатурите му да се наричат "мухи" - това са откровени извращения и гаври с мухарството в неговата истинска същност. Мокетни платчета и пълнеж за възглавници би било точното определение. И уловът му е такъв. Да не говорим, че събота ме заплаши, че ще ми подари специална селекция стримери, ако отида в Русе. Добре, че успях да се скрия в навалицата и отървах "подаръка", който щеше да ме гори като жив въглен...
    "
Христо Мурджеев - Мунчо - Габрово

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация