FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Ейнджъл хеър (Angel Hair) е материал, за който ми говори Зиги преди няколко години, тогава на една среща в Твърдица ми показа и как се работи с него, като вързахме по няколко стримера. Това е много фин, тънък, мек и бляскав синтетичен материал, перфектен за направа на имитации на рибки, със страхотна игра и отблясъци във водата – стримерът пулсира при всяко дръпване на шнура или от самото течение (ако се лови в река). Понеже Angel Hair е запазено търговско име, този материал може да го откриете по различните фирми и под други имена. При малки мухи може да се използват само по няколко власинки за крилото, може да се изработват мухите само от Angel Hair – предимно морски имитации или да се комбинира с други материали – примерно антронова прежда. Тошо Атанасов ми показа фабрично смесен антрон с Ейнджъл Хеър – един продукт на Larva Lace – Poly Bear. Власинките на материала Angel Hair са с дължина обикновено около 15-тина см.

Когато се връзва на куката или тръбичката трябва задължително да се обръща, за да не се изнизва при риболов от рибите, т.е. ако се прави по-малка муха се връзва през средата или на някакво отношение 60/40, 70/30 в зависимост как се оформя силуета на стримера, а при по-големите мухи, за да се използва цялата дължина на материала, се връзва малко преди края така, че власинките да сочат към ухото на куката, след което се обръща и отново се стяга с монтажния конец.

Както и всички останали материали може да се намери при всички мухарски фирми в богата гама от цветове:

Добре е да се съхранява подреден, както е на "hank"-ове (чиленца) без да се мачка:

 

Цитати от приятели

" Христо Мурджеев - Мунчо - ГабровоЕдинствения човек, на който категорично трябва да се забрани да връзва мухи, или най-малкото да ги популяризира в публичното пространство, е Росен. Пресилено е креатурите му да се наричат "мухи" - това са откровени извращения и гаври с мухарството в неговата истинска същност. Мокетни платчета и пълнеж за възглавници би било точното определение. И уловът му е такъв. Да не говорим, че събота ме заплаши, че ще ми подари специална селекция стримери, ако отида в Русе. Добре, че успях да се скрия в навалицата и отървах "подаръка", който щеше да ме гори като жив въглен...
    "
Христо Мурджеев - Мунчо - Габрово

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация