FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Абонирайте се за моя канал в YouTube !

 

Тази година отново направихме традиционното откриване на пъстървовия сезон на 01.Февруари на река Голяма Камчия. Този път курбанът бе в манастира "Патлейна", който се намира на 2 км от реката. Смята се, че в Патлейнския манастир са живяли и творили учениците на свв. братя Кирил и Методий св. Климент Охридски и св. Наум Преславо-Охридски. Тук умира през 907 г. като монах св. княз Борис Покръстител. Мозаечна икона на св. Теодор Стратилат (Х в.) - едно от най-забележителните произведения на българското изобразително изкуство от времето на Първата българска държава също е открита тук. 

Естествено присъстваха много приятели мухари и спинингисти, риболовът въпреки малката вода в реката бе приятен и за някои успешен. Аз лових традиционно за откриването на сухи мухи - различни имитации на миджове / комари. Втория ден хванах доста риби и на мокри мухи и някоя и друга на малка много лека нимфа. 

Ето и малко кадри от самото откриване и реката:

Цитати от приятели

" Д-р Константин Братанов Какво чух?... Чуйте и вие.......ето тук... звукът от перфектната сглобка , лекото девствено шумолене на калъф изнизващ се от новият си тубус.. Лекото проскърцване на гладка шнурова повърхност..Плющене от косене на трева с мухарка.. Нежният, готов за подвизи аванс.. Чух как излиза потта от кожата под палещото слънце..изтикана от безжалостният упорит ентусиазъм мотив – “Да пробвам всичко.”..То е тук!...Кога , ако не сега!..
  "
Д-р Константин Братанов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация