FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Сега тук ще видите нещо наистина вече позабравено ...
Това беше първата мухарска сбирка, на която съм присъствал. Поводът беше едно от състезанията през Септември.2004 година от нашата Спинингова лига 'Стари Видри' на река Марица, близо до село Мирово. Там се запознах с Д-р Мишо, Иван Пигов, Калин (jeeves), Стефчо (st_fly) и Валери от Пловдив. Преди състезанието с Шамана решаваме да направим един ден риболов повече и тръгваме от предния ден. По телефона се уговаряме с Ванката Пигов да го вземем от ЖП Гарата в Пловдив и да го вземем с нас за Марица. От гарата - на реката. Направихме си приличен риболов, прилична вечерна кръчма (на снимката Пигов ми обяснява уловисти модели) и доста неприлично спане, огласяно от звуците на яка циганска сватба от кръчмата в близост до хотела в Чирпан.

На другия ден след края на състезанието започна и самата мухарска сбирка - тогава Д-р Мишо наизвади материалите за връзване, част от които аз виждах за първи път, една пълна кутия със скалпове - вярно индийски, но много - аз тогава имах един или два ... Познавате го Д-р Мишо - като започна и нямаше край - общо взето всички гледахме и слушахме онемели:

Някакъв бръмбар, не знам от кой вързан ...

Тук са Калин и Пигов в някаква братска любов ...

Бат Стан (Станил Йотов) - леко разфокусиран, но това е от аурата му ...

Стефчо, вързал една жълта джапанка - каза, че е импровизация ...

На мен лично Док ми върза един еленов седж с тяло от мокетен шнур - оттогава си го пазя - ще го снимам и добавя тук.
Уникална сбирка - запознанството с толкова нови хора, подчинени на хобито, приятелската атмосфера ... всичко това ще остане завинаги в съзнанието ми ...

 
 
 
 
 
 

Цитати от приятели

" Д-р Константин Братанов Какво чух?... Чуйте и вие.......ето тук... звукът от перфектната сглобка , лекото девствено шумолене на калъф изнизващ се от новият си тубус.. Лекото проскърцване на гладка шнурова повърхност..Плющене от косене на трева с мухарка.. Нежният, готов за подвизи аванс.. Чух как излиза потта от кожата под палещото слънце..изтикана от безжалостният упорит ентусиазъм мотив – “Да пробвам всичко.”..То е тук!...Кога , ако не сега!..
  "
Д-р Константин Братанов - София

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация