FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Цени за резервации в хотел "Релакс Кооп" - Вонеща Вода за 21-23 Август. При резервация е необходимо да се информират служителите, че сте участници в събора, за да могат да се ползват тези цени. Всички останали условия са описани подробно във файла.


Тодор АтанасовЕстествено основен участник в предстоящия събор ще бъде Големият Тодор Атанасов. Традиционно през последните 6 години той лети от Берлин специално за всяка една по-голяма организирана среща от нашето мухарско общество. Всички сме свидетели на себераздаването, с което всеки път той се включва и учи на кастинг и връзване ... БЛАГОДАРИМ ТИ, ТОШО! Очакваме те отново, този път във Вонеща вода! wink


Бате Райко ЗагоровМного от нас помнят страхотните лекции на Бате Райко Загоров от съборите в Орешак през 2009 и 2010 година. Пет години по-късно - Бате Райко отново ще участва в Националния Мухарски Събор с лекция - този път на тема - "История и любопитни факти за големите световни производители на мухарски пръти" - Харди, Сейдж, Орвис, Уинстън ... ще бъде интересно ... wink


Стоян ФилиповСтоян Филипов - още едно име, под което стои "България" по големите европейски мухарски форуми. Канен постоянно на почти всички западни изложения, поради организационни причини той не успяваше да участва в последните наши събори. С удоволствие съобщаваме, че Стоян ще бъде част от предстоящия Национален Мухарски Събор през Август.2015 и ще връзва здраво и ще показва. Стойне, табелката "Стоян Филипов / България" е вече готова! Очакваме те! wink


Bulgarian Flyfishing Company (BFC)Абсолютно традиционно на събора ще присъстват и най-добрите от добрите - Bulgarian Flyfishing Company (BFC) - много мухарски пръти, комбинирани от макари с шнурове за тестване, представяне на новите продукти за връзване на фирмите дистрибутирани от тях, както и всички продукти със собствената им търговска марка BFC, позната вече в много страни от Европа. Знаем как се представят всеки път Ники и Марин, ще ги очакваме с огромен интерес!


Д-р Михаил ПенковIn the "BEGINNER'S CORNER" - Д-р Мишо естествено, кой друг !?  wink На Националния Мухарски Събор през 2015 ще има специално отделен ъгъл за връзване за начинаещи, където ментор ще бъде многоуважаваният от всички нас Д-р Михаил Пенков. Всеки който пожелае ще може да зададе своите въпроси и не просто ще му бъде отговорено, а ще му бъде показано как се връзва конкретна муха, или конкретна техника, или работа с конкретен материал, като естествено и сам ще може да седне на менгеметата и да го направи под зоркия поглед и компетентните съвети на Д-р Мишо. Ето и няколко снимки как това се случваше през годините, започвайки от 2004 ... wink

 


Станислав МънковСтани Мънков! ... ЕДИНСТВЕНИЯТ ... българин сертифициран инструктор на Европейската Флай-Фишинг Асоциация (EFFA) !
Стани ще има може би най-пълноценното присъствие на предстоящия Национален Мухарски Събор :
1. Ще ръководи целия кастинг сектор на събора - това ще включва презентации на вода (басейн и езеро) на основни кастове и трикови кастове, като естествено, че ще се включат и други приятели да помагат по теми с по-високи класове и двуръчни пръти, както и Тео, със страшно полезния традиционен "кастинг-клиник", който прави на всяка сбирка.
2. Ще представи продуктите на "Mankov Fly Fishing" - продукти с неговата собствена марка и продукти, които дистрибутира в България - за риболов и връзване. 
3. Естествено ще върже и някоя муха wink


Най-добрият майстор на кепове у нас ! 
Илиян Трифонов ще участва на предстоящия Национален Мухарски Събор със страхотните кепове, които прави. От събора в Орешак през 2010 той не е участвал по този начин в сбирките и оттогава насам се уморих да му давам телефона на желаещи да притежават ръчно изработени качествени кепове. Сега всички ще имат възможност на живо отново да ги видят, разгледат и изберат! Отделно това е може би най-добрият подарък за приятел или съпруг-мухар ... wink

 


БНТ 2 направиха един страхотен филм за мухарския събор през 2013 година. С удоволствие споделям информацията, че приеха поканата и ще отразят и предстоящата национална сбирка във Вонеща Вода в края на Август ... и съвсем няма да бъдат единствената национална медия wink

 

http://bnt.bg/predavanyia/vreme-za-gubene/vreme-za-gubene-25-maj-2013

 


На предстоящия Национален Мухарски Събор ще има регистрация на всички участници и гости, като е предвидена томбола с много и интересни награди. Надявам се да има за всички и всеки един от нас да се прибере от този събор с нещо за спомен - освен снимките, приятелските разговори и всичко останало, разбира се. Започвам с изненадите, приготвени от BFC (дано да са повече wink ), от Тошо Атанасов ще има подаръци - инструменти за връзване, както само той може да ги прави, Стани Мънков ще участва с материали и негови мухи, Стоян Филипов естествено ще участва в томболата със специално направени за събора изкуствени мухи. Тук с течение на времето ще продължавам да изреждам изненадите, които ще ни очакват в мухарската томбола! wink

П.П. От Momchil Apostolov за томболата ще бъдат предоставени няколко бъфа, комплект шотове, метално канче и една фанелка всичките с пълноцветен печат с мухарска тематика. 

От Ilian Trifonov за томболата ще бъде предоставен един от неговите ръчно изработени страхотни кепове! 

Един от най-големите подаръци в мухарската томбола, без естествено да омаловащавам нито един от останалите - прът с бланки NEXT, предоставени от BFC (Bulgarian Flyfishing Company) и вързани лично от големия Kancho Tzvetanov Borisov ... лично аз определено се изкушавам да се замисля как да се манипулира жребия ... 

От Stanislav Mankov (mankovflyfishing.com) за томболата ще бъде предоставен чисто нов шнур Lee Wulff TT!


Проектът за часовниците за участниците в програмата на събора. Когато са реално готови ще обясним и тяхното предназначение. Всичко това благодарение на Константин Карагьозов - МК "Майна Флай" - Пловдив

 

 

 


BFCАбсолютно традиционно на събора ще присъстват и най-добрите от добрите - Bulgarian Flyfishing Company (BFC) - много мухарски пръти, комбинирани от макари с шнурове за тестване, представяне на новите продукти за връзване на фирмите дистрибутирани от тях, както и всички продукти със собствената им търговска марка BFC, позната вече в много страни от Европа. Знаем как се представят всеки път Ники и Марин, ще ги очакваме с огромен интерес!

 

 


Специални гости на Българския Национален Мухарски Събор 2015 ще бъдат Михаела и Робърт Щро - организаторите на едно от най-големите мухарски изложения в Европа и света - EWF близо до Мюнхен. За нас ще бъде огромна чест да споделят своя опит и да се запознаят отблизо с мухарската ни общност, както и да опознаят България с трите си деца - официален гид ще им бъде Тошо Атанасов, като в продължение на две седмици ще посетят София, Пловдив, Варна, Велико Търново (Вонеща Вода и събора), Рилския манастир и т.н. Освен организатор на EWF Робърт Щро е и един от най-добрите майстори на бамбукови пръти в света, като е един от малкото, които сами си избират бамбука в Китай, създател на собствени тейпъри, усукани бамбукови пръти и т.н. 

 


Лейдис енд Джентълмен,
искам да представя още един чуждестраен участник във Вонеща Вода - този път от Великобритания - традицията във флайфишинга!
За всички нас е огромна чест и удоволствие, че Рой Кристи прие нашата покана и ще бъде гост на предстоящия събор!
Ето и представянето на Рой от Стоян Филипов, с който ще пристигнат заедно и който ще му бъде гид в нашата страна:
Рой Кристи е роден и израснал в Северна Ирландия. Наблизо до бащиния му дом минава поток , на коѝто той прекарва много дни през детството си. Когато Агенцията по реките унищожава структурата на потока, Рой с години го възтановява, връщайки извадените камъни.
Създаването на уникални мухи по негов дизайн още от 13 годинишна възраст му донася световна слава, участие в много мухарски панаири, а мухите му са публикувани в много книги и списания.


Иновационните мухи на Рой имитират различни стадии от развитието на насекомите.

Някои негови мухи :
Reversed Parachute emerger
Avon Special emerger
EasyPeasy USD dry dun
USD Spinner
Reversed Daddy Longlegs

Могат да бъдат видяни в следните книги:
Modern Midges (Takahashi & Hubka),Tying Emergers ( Schollmeyer and Leeson), Chalkstream Fly Fishing by Graham Chalmers 2012 и The History of Fly Fishing in Fifty Flies by Ian Whitelaw 2015.

Рой очаква с нетърпение да се срещне с всички вас на Българския Национален Мухарски Събор! 


За мен е безкрайно удоволствие да представя още един връзвач, който ще вземе участие на предстоящия Национален Мухарски Събор във Вонеща Вода - Константин Карагьозов (Мухарски Клуб "Майна Флай") или по накратко - Коцето или Kody от Пловдив. До този момент той не е показвал връзване на мухи пред голяма публика и сега всички ще имаме възможността да разберем как се правят неговите шедьоври, с които напълни интернет-пространството последната година!

 

 


Специално за предстоящия Национален Мухарски Събор 2015 във Вонеща Вода верига магазини Basecamp ще внесат и представят голяма част от флайфишинг продуктите на световно известната фирма Patagonia. За първи път на нашия пазар ще можем да видим и изпробваме на живо гащиризони, обувки за газене, елеци, раници, шапки, ризи и фланелки на водещата световна компания в този бранш !

 

 

 

 

 

 

 

 


Стани Мънков ще открие кастинг частта на събора със страхотна презентация на тема "Основни грешки в кастинга и тяхното коригиране". Нещата ще бъдат представени по много нетрадиционен и много интересен начин - вярвам, че няма да има човек, който да не намери нещо полезно за себе си, а за тези, които все още допускат грешки в кастинга като мен - измислили сме да ги онагледим по страхотен и елементарен за разбиране начин !

 

 


Телевизия Туризъм (TVT) ще присъстват за втори път на нашите национални мухарски събори (първият път беше през 2010 в Орешак). Не знам има ли друга телевизия с толкова много филми за природата и туризма в България, но скоро ще излъчи и още един - за реките, рибите и мухарския риболов у нас !

 

 

 


РЕГИСТРАЦИЯ !

На предстоящият Национален Мухарски Събор няма да изневерим на традицията поставена при предните срещи и ще има баджове за всички гости, които ще се подготвят на специално отделено място с надпис "Регистрация". Тя ще се прави от Бранимир Марков (или Бранко от Русе) с помощници. От своя страна регистрацията гарантира на всеки гост на събора и участие в томболата, която започна да придобива застрашителни размери ...

 

 


За първи път официално на Национален Мухарски Събор ще участва и една от най-големите риболовни компании в България - Filstar ! На техния обособен кът ще може да откриете много нови продукти на най-силната им мухарска марка - Snowbee. Те разширяват гамата от продукти за мухарски риболов с много артикули - новина, която само можем да адмирираме !
 
 
 
 
 

Мухарски Клуб 'Стримерите' ще направи съвсем импровизиран малък уъркшоп на тема високи класове пръти, двуръчни мухарки, двойна тяга, кастинг с големи мухи, шутинг хеди, връзване на стримери. Ще се опитаме да отговорим на много въпроси на желаещите да се докоснат до малко по-различен от класическия мухарски риболов. Ще обясним нагледно понятия като сканди, ейнджъл хеър, суич, рейдж, козина от як, 15" полилидери, скаджит, грейн и още много други 

 


За всички нас - посетителите на събора ще бъде удоволствие присъствието на още една водеща фирма, която предлага мухарско оборудване на световни лидери - БЕНТ Фишинг ! Наско Куртев и компания не са вземали участие в съборите от Орешак-2009 и лично аз много се радвам, че приеха поканата на организаторите на Националния Мухарски Събор и ще можем да видим на живо във Вонеща Вода много нови продукти на Харди, Грейс и Байрон.

   


Представих BFC (Bulgarian Flyfishing Company) едни от първите с тяхната собствена запазена търговска марка. Освен продуктите с марката BFC, на събора те ще представят и всички останали дистрибутирани от тях брендове - мухарски пръти, макари и шнурове на Sage, Redignton, Airflo, гащиризони и обувки, куките на Tiemco, както и огромния избор материали за връзване на Wapsi i Hends ! BFC участват традиционно на всички мухарски събори и сбирки, знаем как се представят всеки път Ники и Марин и ще ги очакваме с огромен интерес !

 

 

 


БИТ ПАЗАР !

На предстоящият събор ще бъде организиран импровизиран бит-пазар на употребявано мухарско оборудване. Това е една стара идея на Д-р Косьо Братанов още от съборите в Леденик. Ще има обособено място, на което всеки ще може да остави оборудване, което смята за излишно за себе си и което би искал да продаде. Ще има специални етикети, които да се поставят на продуктите с име, телефон и цена. Надяваме се специално обособения кът да бъде полезен както за тези, които искат да продадат, така и за тези, които биха искали да се сдобият с добро оборудване на приемлива цена.

 


На събора всеки ще може да си закупи значки с логото на Федерацията на Мухарите в България. Цената на една значка е 3 лв, като разликата между производствената и продажната цена, т.е. добавената стойност или "печалбата" влиза в касата на Федерацията и ще бъде отчетена през Декември в годишния отчет. Такива значки и в момента може да си закупите в магазина на BFC в София на ул. Хайдушка Гора 60. Освен значките на събора ще има и нашивки (бродерии) и два размера стикери с логото на Федерацията, които трябва да станат дотогава.

 


За ТОМБОЛАТА !

Едно допълнение към правилата на томболата, която започна да придобива главозамайващи размери ...
Всеки присъстващ на събора и регистрирал се на място ще получи един талон за томболата (безплатно). Всеки ще може да получи неограничен брой допълнителни талони, като ДАРИ в касата на Федерацията по 1 лев на талон. Всички продукти, участващи в томболата и предоставени от фирмите и колегите ще бъдат подредени на специално място, убозначено със съответния надпис. Касата, в която ще се събират даренията, срещу които всеки може да получава допълнителни талони ще бъде също на тази маса. Зад нея ще бъде Emiliya Krasteva или просто Емито - повечето от вас я познават и ще отговаря на въпроси свързани с томболата. Събраните средства ще бъдат отчетени през Декември от кофчежникът на Федерацията Georgi Mutavdzhiyski. Отново искам да благодаря на всички фирми и приятели, които са предоставили продукти и подаръци за томболата - списъкът е огромен!


Програмата на VII-мия Национален Мухарски Събор
На връзвачите ще има специални часовници, указващи часа, в който ще връзват, отделно е осигурено необходимото озвучаване, за да бъдат съобщавани започващите събития.
 
 

 
 
 
 
 

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация