FlyFishing.BG - Онлайн магазин за мухарски риболов

Цялата мухарска среща в Осеново


По обяд Борко докара Тошо Атанасов:

Запознахме се, направихме един общ бърз разговор, докато си наизвади оборудването и нещата се завъртяха ...

Досега не бях присъствал на кастинг демонстрация, урок по кастинг или идея нямам как да го нарека. Беше точно както съм го гледал по филмите и в списанията: 

Този човек правеше абсолютно каквото си иска със сопата. Малко трудности лично аз срещнах с имената на кастовете - той използваше немските термини и по-трудно ги обръщаше в английски - но така или иначе като го видиш и вдяваш. Много добре обясняваше - не просто показва как се прави, но и защо се прави и както и Лефти Крех казва - много е важно за един инструктор да може да го направи и грешно - Тошо ни го показваше и грешно, и правилно и най-важно с типични примери на реката. Т.е. всичко си беше подчинено на реалните условия, а не просто кастинг заради самия кастинг.

Естествено, че след около час и половина ни даде шанс и ние да помятаме: 

Нещата, които ми направих впечатление, освен факта, че беше уникално добър. Той дойде с една сопа, вързана от него (леко през пръсти) с някакви безименни китайски бланки, спомена че май Д.А.М. имали някаква евтина серия с такива бланки. Освен в началото с неговата той после хвърля с много други наши сопи (може би с всичките), с разни омотани и разменени от нас шнурове - как нито веднъж не каза - тоя шнур не натоварва тая сопа или я претоварва, тая сопа е мекица, тая не става и т.н. - каквото и да хванеше в ръцете му работеше перфектно. Явно както си и мислех тук просто отдаваме огромно значение на оборудването, а просто не можем да хвърляме ... Аз за себе си съм ужасно доволен, понеже се открехнах за много неща и коригирах много грешки.

По едно време Тошо, държейки сопа в едната ръка поиска и още една - направи ни сериозно показно на кастинг с две ръце и две сопи едновременно: 


Кастингът на видео

 

Цитати от приятели

" Веско Ранчев - Хасково Кастинга си е мой - нещо по-малко от всички учители ...   "
Веско Ранчев - Хасково

Моите клубове

Мухарски Клуб "Стримерите"

Спининг Клуб "Стари Видри"

Федерация на Мухарите в България

Европейска Флай-Фишинг Асоциация